Delo za računalnikom ob epidemiji Covid-19

mask-4991841_1920

Miran Trupi, urednik spletnga portala www.zaposlitev.info, je za vas pripravil nekaj nasvetov za delo od doma za računalnikom v času epidemije Covid – 19. Njegove nasvete si lahko preberte v nadaljevanju.

Miran Trupi

Epidemija Covid-19 je zajela celoten svet in vsaka država se je odločila za svoj način, nihče ne ve, kateri je pravilen, je pa to bolezen, za katero je potreben zdrav imunski sistem in psihološka stabilnost. Zato se ekstrovertirani ljudje veliko težje spopadajo z epidemijo kot introvertirani.

Moj nasvet je, da se držimo navodil, ki so sprejeta in jih upoštevamo, bolezen ne izbira in za premagovanje le -te je potreben zdrav imunski sistem in psihološka stabilnost.

Ker delamo od doma in sploh, če imamo zraven še otroke, ki od nas zahtevajo pozornost, in ker so tudi oni pod stresom, je lahko delo precej oteženo, razen, če si s partnerjem pametno razporedita delovni čas. Na vsako uro si vsaj 5 minut vzemite čas zase, ali da naredite počepe, sklece, se malo pretegnete tako, da oživite krvni obtok in stimulirate svoje telo, s tem dobite potreben kisik v možgane.

Za delo ob računalniku predlagamo glasbo brez besedila, saj le-ta moti koncentracijo in negativno vpliva na počutje in možgane. Preberete si lahko tudi članek, ki sem ga napisal na to temo z naslovom Sprostitvena ambientalna glasba za delo ob računalniku. ( https://www.zaposlitev.info/kariera/moje-delo/sprostitvena-ambientalna-glasba-za-delo-ob-racunalniku/ ).

Predlagam tudi, da si naredite seznam in razcepite delo na manjše naloge in ko jih opravite, jih obkljukate in tako dobite samopotrditev za opravljeno delo.

Prav tako, če delate v bloku, priporočamo sprostitvene dihalne vaje in že samo miganje s prsti na nogah nas razbremeni stresa, če smo nervozni.

Hrana naj bo lahka, ne pozabite na zadostno količino tekočine, sam osebno imam najrajši vodo.

Vseeno obdržite navade, kot ste jih imeli, ko ste hodili v službo; zjutraj se očedite, uredite, skratka, kot da bi bili v službi, vendar bolj sproščeno. Ko imate čas za malico, si ga tudi vzemite in medtem ne mislite na službo, ampak se enostavno sprostite.

Najdite potrebno ravnovesje in naredite si čim bolj sproščeno, kot je le mogoče.

Če se le da, uporabite tudi kakšno aplikacijo, kot je Zoom.us, ali Viber itd. tako da imate še vseeno družbeni stik s sodelavci. Ne pozabite niti na svoje svojce.

Verjamemo, da bomo skupaj premagali to epidemijo. Želim Vam veliko uspeha in ostanite zdravi.

Miran Trupi

www.zaposlitev.info

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije