Delno jasno, pojavljale se bodo plohe in nevihte

vreme

Danes bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, predvsem v zahodnih in osrednjih krajih se bodo pojavljale plohe in nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo od 26 do 31, na Primorskem do 34 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Danes in jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno s plohami in nevihtami.

Napoved za Slovenijo:

Danes bo na severovzhodu deloma sončno, drugod bo spremenljivo do pretežno oblačno, predvsem v zahodnih in osrednjih krajih se bodo pojavljale plohe in nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo od 23 do 29, na Primorskem do 32 °C.

Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno s plohami in nevihtami, ki se bodo nadaljevale v noč na torek.

Najnižje jutranje temperature bodo od 15 do 20, ob morju do 22, najvišje dnevne od 20 do 25, na Primorskem in na jugovzhodu do 28 °C.

Obeti:

V torek bo večinoma oblačno s krajevnimi padavinami, na jugu tudi nevihtami. Zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem burja. V sredo bo na Primorskem deloma sončno, drugod bo spremenljivo do pretežno oblačno, predvsem na vzhodu bo občasno še deževalo.

Vremenska slika:

Vremenska fronta je dosegla Alpe, nad severno Italijo se poglablja ciklonsko območje. Z jugozahodnikom v višinah k nam doteka precej vlažen in topel zrak.

Napoved za sosedne pokrajine:

Danes bo v krajih vzhodno in južno od nas deloma sončno, verjetnost neviht bo majhna. V krajih severno in zahodno od nas pa bodo nevihte pogoste.

Jutri bo spremenljivo od pretežno oblačno, v krajih zahodno in severno od nas se bodo že zgodaj začele pojavljati nevihte, ki bodo popoldne in zvečer zajele tudi sosednje pokrajine Hrvaške in Madžarske.

Preberi še:  V četrtek v Sloveniji potrdili 5 okužb več kot dan pred tem

Biovreme:

Vremenska obremenitev se bo postopno povečevala, v ponedeljek bo zmerna. Kazala se bo s povečanim notranjim nemirom, razdražljivostjo, z manjšimi motnjami v spanju in utrujenostjo.

Besedilo: ARSO, Vir: STA