Search
Close this search box.

Delavnici varne vožnje za starejše v Dravogradu in na Ravnah

Ta četrtek, 30. marca 2023, bosta na Ravnah in v Dravogradu potekali delavnici varne vožnje za starejše voznice in voznike.
Fotografija je simbolična

Da bi bili starejši udeleženci v prometu čim dlje mobilni in predvsem varni v prometu, bosta ta četrtek, 30. marca 2023, na Ravnah na Koroškem in v Dravogradu potekali brezplačni delavnici varne vožnje za starejše.

Na Ravnah na Koroškem bo delavnica za starejše voznice in voznike potekala v mali dvorani Kulturnega centra Ravne ob 17. uri, v organizaciji Ljudske univerze Ravne na Koroškem, katere kolektiv se je povezal s Svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Ravne na Koroškem, Policijsko postajo Ravne na Koroškem in Radlje ob Dravi, Koroškim medgeneracijskim centrom, Društvom upokojencev Ravne na Koroškem, Društvom invalidov Ravne na Koroškem, ter avtošolama Felix in Relax.

Teme, ki jih bodo obdelali na delavnici na Ravnah so:

  • Kako prepoznati znake, da ima voznik težave pri vožnji;
  • Obnovitev CPP predpisov;
  • Kako zmanjšati možnosti udeležbe starejših v prometnih nesrečah.

Za delavnico se morate predhodno obvezno prijaviti, in sicer na e-poštni naslov aleksandra.strbac@lura.si, ali na telefonsko številko 040566747.

Ob koncu delavnice bodo udeležencem podeljene tudi nagrade.

Več informacij o delavnici na Ravnah pa si lahko preberete na spletni strani www.lura.si .

Prav tako bo brezplačna delavnica za starejše voznice in voznike na temo večje varnosti starejših udeležencev v cestnem prometu v četrtek, 30. marca 2023, potekala v Dvorani Špic D ob 10. uri v Dravogradu, v organizaciji Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu občine Dravograd, v sodelovanju s Policijsko postajo Radlje ob Dravi, AMD Dravograd, Društvom upokojencev Dravograd in Javnim zavodom Dravograd.

Namen učne delavnice bo predvsem, kako pravočasno prepoznati znake, da voznikove sposobnosti za vožnjo niso več enake kot pred leti, obnovitev CPP predpisov, ter kako zmanjšati možnosti za udeležbo starejših v prometnih nesrečah.

Vabljeni, da se obeh delavnic udeležite, saj je varnost vseh udeležencev v prometu vedno na prvem mestu.

Vir: LURA, AMD Dravograd

Dogodki

Ta četrtek, 30. marca 2023, bosta na Ravnah in v Dravogradu potekali delavnici varne vožnje za starejše voznice in voznike.