Dedek mraz je danes razveselil člane Sožitja in v živo zapel Evi za rojstni dan

Za člane društva Sožitje Mežiške doline vodstvo vsako leto organizira srečanje z dedkom Mrazom in seveda obdaritev, skupaj pa tudi zaplešejo in zapojejo. Ampak letos to seveda ni bilo mogoče. Da pa so jim vsaj malo popestrili praznike, jim je dedek Mraz darila dostavil po domovih. Seveda ob upoštevanju vseh zaščitnih ukrepov. Obiskal je 68 uporabnikov po domovih, 40 pa jih je darila prejelo v CUDV Črna na Koroškem.
IMG_2259

Društvo Sožitje Mežiške doline šteje 374 članov, od tega je 112 oseb z motnjo v razvoju, je namenjeno osebam z motnjo v duševnem razvoju, njihovim svojcem, prijateljem, ter seveda prostovoljcem, kateri z velikim veseljem pomagajo izvajati zastavljene programe.

“V društvu se trudimo, da članom zagotavljamo čim bolj aktivno preživljanje prostega časa. Le ti imajo možnost udeležbe na različnih športnih dejavnostih (atletika, pohodništvo, plavanje telovadba), lahko sodelujejo v pevskem zboru Mlada srca. Udeležujejo se srečanj kluba prijateljev (ogledi različnih predstav, kegljanje, sankanje, jahanje, ekskurzije),” je ob tej priložnosti povedala podpredsednica Milena Verhnjak.

“Letos je večina naših dejavnosti zaradi znanih razmer začasno prenehala delovati. Glede na to, da so zaprti tudi Varstveno delovni centri in šole za otroke s posebnimi potrebami, se je življenje za naše uporabnike dobesedno ustavilo. Velika večina jih samostojno ne zmore uporabljati socialnih omrežij preko spleta, kar pomeni, da svojih socialnih stikov ne morejo vzdrževati,” je pojasnila predsednica društva in dodala, da so jim ravno zato želeli z obiskom dedka Mraza pričarati vsaj en nepozaben dan, v teh “čudnih časih”.

“Želeli smo, da občutijo, da nanje nismo pozabili, pa čeprav se dolgo nismo videli,” je pojasnila podpredsednica.

Pot so začeli na Ravnah na Koroškem, kjer je imel dedek Mraz še posebno priložnost, današnji slavljenki Emi, ki danes praznuje rojstni dan, je poleg izročenega darila, zapel še pesem. Tako da je bilo veselje ob obisku dvojno. Z razdeljevanjem daril pa so dedek Mraz in njegovi pomočniki zaključili dan na tisoč metrov nad morjem, na vrhu Javorja.

Milena Verhnjak je ob koncu današnje akcije razdeljevanja daril še dejala, da so se vsi obdarovanci zelo razveselili obiska dedka Mraza, ki se mu v društvu iskreno zahvaljujejo za vso pomoč in njegov čas. Pri tem naj še omenimo, da ravno ta dedek Mraz pomaga različnim društvom in organizacijam v prazničnem času razdeljevati darila že 36 let.

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.