Search
Close this search box.

Decembrski gumbki sreče: Prevalje bodo danes zasijale v soju prazničnih luči

S prižigom prazničnih luči bodo na Prevaljah danes, 28. 11. 2019, vstopili v čarobni december, ki prinaša pestro in raznoliko dogajanje za vse generacije.

»Pred mnogimi leti sta Tinko in njegova mama ostala brez strehe nad glavo … Iskala sta pomoč, a sta povsod naletela na gluha ušesa. Ko sta bila že vsa obupana, je na pomoč priskočil Krojaček Hlaček s prijatelji. Iz čiste prijaznosti so jima zgradili novo hišico iz gumbov. Tako sta lahko v toplem domu pričakala praznike in mrzlo zimo.”

V Občini Prevalje so vam skupaj z OŠ Franja Goloba Prevalje letos pripravili zanimiv praznični program, v katerem boste zagotovo našli kaj zase in svoje najbližje. Poimenovali pa so ga “Decembrski gumbki sreče na Prevaljah”, z namenom, “da bi vsi, tako kot naš prevaljski junak Krojaček Hlaček, pomagali drug drugemu in skupaj ustvarili praznično vzdušje.”

S praznovanjem veselega decembra začnejo danes, ko bodo ob 17. uri na Vandrovskem trgu prižgali praznične luči. Dogodek bodo popestrili s kratkim kulturnim programom, ki ga pripravljajo osnovnošolci, poskrbljeno pa bo tudi za topel čaj in piškote.

Kot smo izvedeli, na Prevaljah vsako leto nekaj sredstev občinskega proračuna namenijo tudi za dokup prazničnih luči in dodatno okrasitev. Kot je povedal podžupan Prevalj, Boštjan Gorenšek, so letos bogatejši za nekaj več kot 300 metrov novih cevi, dokupili so tudi dve snežinki, dodali štiri šopke na drogove za razsvetljavo in lučke na dve drevesi.

Celoten program dogajanja na Prevaljah najdete TUKAJ.

Dogodki