Dars za dela na lokaciji Jenina sposobnost sodelovanja priznal štirim od šestih prijav

Dars je v postopku iskanja izvajalca gradbenih del na lokaciji Jenina na odseku tretje razvojne osi Velenje-Slovenj Gradec sposobnost za sodelovanje v nadaljnjem postopku priznal štirim od šestih prijav, ki so jih oddala domača in tuja gradbena podjetja. Po pravnomočni odločitvi jih bo v drugi fazi postopka povabil k oddaji ponudb.
tovornjak cesta

Lokacija Jenina, ki je na območju Mestne občine Slovenj Gradec, je za Gaberkami druga lokacija, kjer so predvidena dela na odseku hitre ceste Velenje-Slovenj Gradec. Razpisana dela na lokaciji Jenina zajemajo gradnjo dela hitre ceste, priključne ceste, viaduktov Jenina in Visočnik, mostu Jenina in še nekatera druga dela. Ocenjena vrednost javnega naročila je 30 milijonov evrov brez DDV.

Na julija lani objavljen razpis Darsa za dela na lokaciji Jenina je prispelo šest prijav, Dars pa je sposobnost sodelovanja v nadaljnjem postopku priznal štirim. To so prijave Strabaga, skupna prijava družb Pomgrad, Garnol, GGD in Voc Celje, skupna prijava družb Kolektor CPG, Kolektor Koling in CGP ter skupna prijava družb GP Krk in Trgograd.

Ni pa sposobnosti nadaljnjega sodelovanja priznal prijavi, ki so jo skupaj oddale družbe Cestno podjetje Ptuj, GMW in Euro Asfalt, ter prijavi družb Makro 5 gradnje, Lantania, KPL, PZG skupaj s podjetnikom Samom Pirjevcem.

Na odločitev Darsa je možna pritožba, tako da odločitev o priznanju sposobnosti, sprejeta v sredo, še ni pravnomočna.

Za dela na lokaciji Gaberke v občini Šoštanj, kjer se je oktobra lani začela gradnja hitre ceste proti Koroški, je trajalo leto dni, da je Dars izbral izvajalca del. Dela, vredna skupno 8,4 milijona evrov, izvaja konzorcij družb Kolektor CPG, CGP in Voc Celje.

Za gradnjo severnega dela tretje razvojne osi pa je v teku tudi razpis za izbiro izvajalca del še na dveh sklopih odseka hitre ceste Velenje-Slovenj Gradec, in sicer za sklop B Škalsko jezero in sklop H Konovo. Dela so ocenjena na 36 milijonov evrov. Tudi tukaj bo Dars izvajalca del izbiral v dveh fazah, v prvi imajo interesenti čas za prijavo do 29. januarja do 10. ure.

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.