Dars podaljšal rok za oddajo ponudb za dela pri Gaberkah

Dars je, tudi na prošnjo ponudnikov, rok za oddajo ponudb za prva gradbena dela na severnem delu tretje razvojne osi na lokaciji priključka Gaberke, ki bi se sicer iztekel danes ob 10. uri, podaljšal do 24. julija do 10. ure. Doslej niso prejeli nobene ponudbe, so za STA povedali na Darsu.
tovornjak cesta

Za dela na lokaciji priključka Gaberke na odseku hitre ceste Velenje-Slovenj Gradec je Dars sposobnost sodelovanja priznal izvajalcem petih od skupno šestih oddanih prijav, izpadel je le Kostmann.

V igri so ostale prijava družb I.CO.P, CVP, Nivo eko in Prohaus, prijava Strabaga, prijava družbe Garnol, ki jo je ta oddala skupaj s podjetjema Markomark Nival in Hering, prijava Pomgrada in Gorenjske gradbene družbe ter prijava družb Kolektor CPG, novomeške CGP in celjskega Voca. Vse omenjene družbe je Dars 12. junija pozval k oddaji ponudb.

Novi rok za oddajo ponudb se torej izteče čez dva tedna. Takrat bo odpiranje ponudb potekalo avtomatično v informacijskem sistemu e-JN, začelo se bo 24. julija ob 10.01. Po odpiranju sledi pregledovanje in ocenjevanje ponudb, so pojasnili na Darsu. V tej fazi je, kot je znano, odločilna ponujena cena.

Če ne bo nobenih posebnosti oz. nepredvidljivih dogodkov, bi bil izbor lahko pripravljen v začetku avgusta. Po pridobitvi soglasja nadzornega sveta Darsa k sklenitvi posla sledi objava odločitve na portalu javnih naročil. Rok za vložitev zahtevka za revizijo je osem delovnih dni, torej bi bila odločitev lahko pravnomočna najpozneje do konca avgusta, pogodba pa sklenjena v septembru letos, so nadaljnje postopke še opisali na Darsu.

Dogodki

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije