Search
Close this search box.

Danijela Zeme Pečnik ob izdaji nove pesmi: “Upam, da mi je uspelo voščiti na najlepši možen način”

Dravograjčanka Danijela Zeme Pečnik, pevka ansambla Zeme, ki samostojno prepeva tudi na porokah in pogrebih, je tik pred prazniki izdala novo pesem, z naslovom O sveta noč.

Danijela je sicer, kot smo že omenili, članica Ansambla Zeme, v katerem ji družbo delajo sami izkušeni znani obrazi narodno-zabavne glasbene scene, kot rada reče Danijela »sami prekaljeni glasbeni mački«, ki sodijo med najkvalitetnejše zasedbe tako za protokolarne kot tudi malo manj formalne zabave.

Ansambel se ponaša s širokim repertoarjem in s sproščeno energijo, kar je ravno prava mešanica, ki je potrebna za pravo »gavdo«. Ker pa je letos “korona” odnesla večino nastopov, porok in “gavd”, je Danijela izkoristila prosti čas za izdajo svoje pesmi, s katero želi vsem polepšati prihajajoče praznične dni.

“Gre za znano božično skladbo Cantique de Noel, francoskega skladatelja A. Adam, besedilo P. Cappeau/za mojo verzijo sem uporabila izvirno besedilo, ki sem ga smiselno prevedla v slovenski jezik. V angleščini jo najdemo pod naslovom O holy night. Gre za staro, v naših krajih morda manj slišano skladbo iz leta 1847, ki v tujini nikakor ne sme manjkati na božičnem repertoarju,” je ob tej priložnosti za naš medij povedala Danijela.

Za glasbeni aranžma in avdio posnetek je poskrbel Janez Repnik – Glasbeni studio Repnik iz Mengša. Za video produkcijo Foto Anka – Marcel Holcman iz Slovenj Gradca.

Upam, da mi je uspelo voščiti na najlepši možen način – s pesmijo. Veliko čustev in radosti je bilo vloženo v to skladbo, O sveta noč. Naj vam in Vsem vašim poslušalcem polepša božič,” je pogovor sklenila Danijela.

Dogodki

Dravograjčanka Danijela Zeme Pečnik, pevka ansambla Zeme, ki samostojno prepeva tudi na porokah in pogrebih, je tik pred prazniki izdala novo pesem, z naslovom O sveta noč.