Danes začetek Vuzeniških dnevov. Rokov sejem odpovedan

Danes se začenjajo že 27. Vuzeniški dnevi, na katerih boste lahko med drugim prisluhnili Nuši Derenda in Dejanu Dogaja, Mambo Kingsom, Dejanu Vunjaku in Brendijevim Barabam, se udeležili koncerta Big Banda Radlje s solistom Juretom Puklom in skupino Grooveland ter zaplesali ob zvokih ansambla Falant. Žal pa letos ne bo tradicionalnega Rokovega sejma, saj so ga organizatorji tik pred zdajci odpovedali.
226836972_1001926007229160_3210919333266797888_n

Tudi letošnji Vuzeniški dnevi, ki potekajo pod sloganom ZA VSAKOGAR – TUDI ZA VAS, bodo po besedah organizatorjev polni zabave, športnih dogodkov, družinskih druženj ter kulturnih prireditev. Vsi dogodki bodo brez vstopnine. Otvorili pa jih bodo danes ob 19. uri v Atriju Župnišča v Vuzenici z nastopom Nuše Derenda, odprtjem razstave kipov Janka Dolenca ob 100. letnici njegovega rojstva in Filatelistično razstavo na temo sokolstva v Vuzenici.

Letos namreč mineva 100 let od rojstva Janka Dolenca, priznanega kiparja in slikarja, ki je v Vuzenici in daleč naokrog pustil močan pečat s svojimi umetniškimi deli. Ob tej priložnosti so njegovi dediči občini Vuzenica podarili zbirko kipov, ki jih v Vuzenici postavljajo na ogled v Slomškovi sobi vuzeniškega župnišča. Otvoritev Vuzeniških dni zaokrožuje razstava Filatelističnega društva Drava ob 100. obletnici ustanovitve sokolstva v Vuzenici, ki bo prav tako na ogled v prostorih župnišča v Vuzenici. Razstavi bosta po dogovoru na ogled do konca Vuzeniških dni.

Ob 20. uri pa bo v Športnem parku Vuzenica potekala otvoritvena zabava z Dejanom Dogaja in Dogaja bandom ter DJ Ukacom.

Vse prireditve bodo izvedene v skladu z veljavnimi ukrepi za preprečevanje prenosa okužb s koronavirusom. Na velikih zabavnih prireditvah bo v skladu z vladnim ukrepom vstop dovoljen samo osebam, ki izpolnjujejo pogoj PCT (prebolel, cepljen, testiran). Organizirali so tudi možnost opravljanja hitrih (HAG) testov na mestu dogajanja, vsakič (6. 8., 7. 8., 13. 8., 14. 8.) med 20.00 in 22.00, v nedeljo, 15. 8., pa med 15.00 in 17.00. Za razumevanje se vam najlepše zahvaljujejo.

Letošnji Vuzeniški dnevi pa bodo minili brez tradicionalnega sejma, ki je bil predviden za naslednji vikend. “Ker ne moremo zadostiti vsem pogojem in ukrepom za preprečevanje prenosa okužb s koronavirusom, je letošnji Rokov sejem žal ODPOVEDAN. Vsi prijavljeni ponudniki, ki so prostor že plačali, bodo dobili znesek v celoti povrnjen. Hvala za razumevanje in upamo, da se prihodnje leto vidimo,” so včeraj zvečer sporočili organizatorji dogodka.

Program 27. Vuzeniških dnevov

Dogodki

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.