Danes v Vuzenico na “molo ižino” in nepozabno zabavo z ansamblom Zeme

V Vuzenici že ves teden potekajo 28. Vuzeniški dnevi, v okviru katerih so se odvili številni dogodki za vse generacije. Danes pa bodo pestro dogajanje zaključili v družbi ansambla Zeme.
!!NOVO!! Ansambel Zeme - V ljubezni ni meja - YouTube – Google Chrome 2.1.2022 195317

V Vuzenici se lahko danes med drugim udeležite prikaza kmečkega običaja. Člani TŠD Sv. Primož na Pohorju – Šentjanž nad Dravčami namreč vsako leto pripravijo prikaz enega od kmečkih običajev iz preteklosti.

Z dovršeno predstavitvijo vedno navdušijo in spomnijo na težko a zanimivo delo na kmetih. Tudi letos bodo zagotovo presenetili z izbranim običajem in ga pristno prenesli in pokazali obiskovalcem.

Prav tako pa bo danes v Vuzenici potekala kulinarična tržnica, na kateri boste lahko preizkusili preproste (a skrbno pripravljene) domače jedi, ki jih bodo za vas pripravila številna društva in skupine. Navdih za tržnico so sodelujoči dobili ob misli na tako imenovano »molo ižino« oziroma dopoldansko/popoldansko malico, značilno predvsem na kmetih. Vljudno ste vabljeni na pokušino domačih dobrot, ob spremljavi ansambla Zeme.

Dogodki

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.