Search
Close this search box.

FOTO in VIDEO: Danes v Podgorju slovesno otvorili prizidek k Osnovni šoli

Danes so v Podgorju predali namenu prizidek k Osnovni šoli Podgorje.

Minister za vzgojo in izobraževanje dr. Darko Felda in župan Mestne občine Slovenj Gradec Tilen Klugler sta danes, v petek, 22. decembra 2023, z ravnateljem Osnovne šole Podgorje mag. Aljošo Lavrinškom slovesno otvorila nov prizidek k šoli.

Minister je ob odprtju prizidka k šoli v Podgorju izrazil zadovoljstvo, da se tudi na podeželju skrbi za šole in novosti. Šole na podeželju so po njegovih besedah pomembne za to, da se kraj razvija.

Učenci OŠ Podgorje so pripravili kratek kulturni program.

Osnovna šola Podgorje je s prizidkom pridobila 370,92 kvadratnih metrov novih površin, v okviru naložbe pa so preuredili 435,44 kvadratnih metrov obstoječih šolskih prostorov. Šola je s prizidkom pridobila: dve novi učilnici, knjižnico, dva kabineta, zbornico in povezovalni hodnik.

Vrednost gradbenih del je ocenjena na 1.350.984,59 evrov. Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje je za naložbo prispevalo 350.979,46 evrov, Ekosklad pa 113.491,00 evrov.

Osnovno šolo v Podgorju v letošnjem šolskem letu obiskuje 148 učencev, na obeh podružničnih šolah pa 35 otrok; in sicer 28 v Razborju in 7 v Šmiklavžu. Osnovna šola v Podgorju je bila zgrajena leta 1986 za potrebe takratne 8-letke

Dela na šoli so izvajalci zaključili pred rokom, ki je bil 31. 3. 2024, v Podgorju pa celo pod pogodbeno vrednostjo.  V Podgorju je bil izvajalec del SGP KOGRAD IGEM ZOD, projektant pa ARH DEKO – Pia Koraca.

Temeljni kamen za osnovno šolo Podgorje je bil položen 15. junija 2022.

Vir: MO Slovenj Gradec

Fotogalerija

Dogodki

Danes so v Podgorju predali namenu prizidek k Osnovni šoli Podgorje.