Search
Close this search box.

Danes v Črni pestro športno in kulturno dogajanje, jutri zabava za najmlajše

V Črni na Koroškem se obeta pestro dogajanje še vsak dan v tem letu. Hkrati pa napovedujejo, da bo tako tudi v letu 2019.

Danes v Črni na Koroškem že od jutranjih ur poteka 14. Božično novoletni turnir v malem nogometu, na katerem sodeluje 11 ekip. Finalisti bodo znani predvidoma okrog 19.00. Tako da imate še čas, da se tekme udeležite in z navijanjem pomagate najboljšim do zmage.

Zvečer ob 18.00 pa se v KD Črna obeta kulturna prireditev »S pesmijo in plesom v novo leto«, ki bo posvečena tudi današnjemu prazniku dnevu samostojnost in enotnosti. S pestrim programom se bodo na odru predstavila vsa domača društva, gojenci CUDV Črna, učenci Osnovne šole Črna in otroci iz vrtca, v goste pa prihaja vokalno instrumentalna skupina Trio srečno novo leto. Program bo povezovala Vesna Burjak.

Pestro dogajanje pa se bo v Črni, predvsem za najmlajše, odvijalo jutri, ko bo otroke obiskal tudi dedek Mraz. Društvo prijateljev mladine Črna na Koroškem namreč že tradicionalno konec leta organizira poseben dan za otroke. Letošnje božično-novoletno rajanje z dedkom Mrazom bo v četrtek, 27. 12. 2018, od 17.00 naprej v KD Črna na Koroškem.

»Naše društvo v decembru že nekaj let ne poklanja materialnih dobrin, ampak naš čas in zabavo. Otrokom vsako leto poklonimo priznano glasbeno ali gledališko predstavo in dejavnosti, pri katerih so brezskrbni, srečni, veseli in zadovoljni,« pove Mojca Petrič, predsednica DPM Črna.

Najmlajše bo obiskal in nagovoril dedek Mraz. Dan bo namenjen predvsem igri in druženju. »Frizirali, poslikali, najedli in napili se bomo, si ustvarili še kak zimski izdelek, skratka obeta se prava zabava za naše najmlajše ob zaključku starega leta,« še doda predsednica društva.

Sicer je pa treba omeniti, da so v društvu aktivni celo leto. V mesecu januarju (zadnji konec tedna) sodelujejo z ustvarjalnimi delavnicami na nedeljskem programu za otroke na Gradovih kralja Matjaža, članice pa so pomagale tudi pri oblikovanju programa z drugimi animatorji (zunanjimi).

Naj omenimo, da bo že 27. prireditev Gradovi kralja Matjaža potekala od 25. – 27. januarja 2019. 

V Črni na Koroškem se že pripravljajo na 27. gradove kralja Matjaža

DPM Črna ne pozabi na najmlajše niti v času velikonočnih praznikov, pred veliko nočjo namreč organizira velikonočne ustvarjalne delavnice za otroke s sladkimi velikonočnimi prigrizki. Avgusta v okviru Koroškega turističnega tedna pripravijo tradicionalen Škratkov dan za najmlajše. V goste povabijo zunanje izvajalce, ki poskrbijo za dobro zabavo otrok v tem tednu. Oktobra v Tednu otroka organizirajo prireditev, s katero otrokom popestrijo vsaj eno popoldne. V zadnjih letih so tako v Črni gostili Romano Kranjčan, Damjano Golavšek, čarodeja Magic Aleksander (polfinalist oddaje Slovenija ima talent) in Jole Cole, gledališče Pravljičarna, gledališče Kolenc in še mnogo drugih.

Povedati je treba, da so vse prireditve brezplačne in dostopne vsem otrokom v kraju kot tudi zunanjim obiskovalcem. »Menimo, da imajo vsi otroci pravico do izobraževanja tako na kulturnem kot tudi socialnem področju. Naše prostovoljno delo je poplačano, ko vidimo nasmejane in vesele obraze naših otrok. Zato smo tudi v prihodnje pripravljene še naprej izvajati naš program, si pa želimo svežih idej in moči. Zato nove članice, člani (mame, očetje, babice, tete, sestre) vabljeni v našo družbo, kjer želimo našim otrokom popestriti prosti čas v Črni,« za konec pove Petričeva.

Dogodki