Search
Close this search box.

Danes sočno in toplo, popoldan vse več oblačnosti, možne tudi nevihte

Nad Evropo je več vremenskih front. Nad zahodnim Sredozemljem in Pirenejskim polotokom se zadržuje obsežno ciklonsko območje. Nad Britanskim otočjem je območje visokega zračnega pritiska. Nad severno Evropo se zadržuje hladnejši zrak s ciklonom na severu Skandinavije. Nad vzhodno Evropo je območje visokega zračnega tlaka. Naši kraji se nahajajo na meji med toplejšim in hladnejšim zrakom, ozračje je zato nestabilno. V četrtek zvečer nas bo prešla vremenska motnja. 

Danes sončno in toplo, popoldan vse več oblačnosti

Danes bo sprva sončno in toplo, popoldan pa bo vse več oblačnosti. Najvišje dnevne temperature bodo od 22 do 26 °C, v severovzhodni Sloveniji, kjer je že dopoldan zapihal severovzhodnik, pa med 17 in 20 °C. Severovzhodnik bo do popoldneva zapihal tudi marsikje drugod po državi. Pozno popoldan se bodo ponekod v osrednji Sloveniji začele pojavljati manjše krajevne padavine, deloma plohe, ki se bodo pomikale proti Avstriji in se na svoji poti, tik pred mejio z Avstrijo, krepile in širile nad jug Avstrije. Predvsem v severozahodni in deloma osrednji Sloveniji lahko nastane kakšna nevihta z nalivom. 

V noči na petek bo ponekod na skrajnem severu Slovenije občasno deževalo. Več padavin bo na skrajnem severozahodu Slovenije, kjer lahko še nastane kakšna nevihta. Bolj nevihtno bo na severu Furlanije, v Italiji. V večjem delu Slovenije pa bo ponoči suho.

FOTO: neurje.si

Besedilo: neurje.si

Dogodki