Search
Close this search box.

Danes se v Slovenj Gradcu pričenja vikend s pestrim dogajanjem

JZ Spotur in Mestna občina Slovenj Gradec organizirata ob prazniku Mestne občine, kar precej dogodkov, ki se bodo odvili ta vikend.

Ta vikend poteka zabava, druženje, spoznavanje, pokušanje in igranje v Mestnem jedru Slovenj Gradca.

Petek, 14. 10. 2022

Ta dan bo potekal 24. Mirovniški in 15. Festival drugačnosti 9. ure dalje v mestnem jedru Slovenj Gradca. Z njima bodo ponovno obeležili Svetovni dan miru (21. september).
Tudi letos se bodo na stojnicah predstavljale nevladne in humanitarne organizacije iz cele Slovenije, koroške šole ter invalidske organizacije in društva, ki združujejo ljudi s posebnimi potrebami. Pester bo tudi spremljevalni program z zanimivimi zabavno-ustvarjalnimi delavnicami.

Za prijetno vzdušje bo poskrbela koroška pevka in raperka 𝗡𝗨𝗦𝗛𝗬.

Od 20.00 ure dalje se pričenja ESGE fest in bodo na prizorišču dogajanja nastopili: Jan Plestenjak, Tabu, DaDžem in Duo DJ.

FB Nushy

Sobota, 15. 10. 2022

Sobotno dogajanje bodo otvorile Slovenjgraške gostilne, kjer bodo od 10. ure dalje predstavniki vaških skupnosti in mestnih četrti kuhali golaž. Hkrati bo potekala predstavitev kulturnih društev v mestno jedro Slovenj Gradca.

Za dobro vzdušje bodo poskrbeli predstavniki domačih kulturnih društev, Pihalni orkester Slovenj Gradec, Pihalni orkester Nova Gorica in ansambel Igor in zlati zvoki, kulinarično noto pa bo dodalo kuhanje golaža po receptih starih slovenjgraških gostiln z namenom oživljanja tradicije priznane domače kulinarike. Razdelili bodo kar 1000 brezplačnih porcij golaža.

Ob 16.00 uri bo skozi mestno jedro potekala parada gasilskih vozil z nastopom narodno-zabavnega ansambla Štirje kovači.

Zvečer od 20.00 ure dalje se nadaljuje ESGE fest, na katerem bodo tokrat nastopili udeleženci šova Znan obraz ima svoj glas: BQL, Adrijana Kamnik, Nastja Gabor in Mario Pešić, ter ansambel Potepini in Duo Dj.

Nedelja, 16. 10. 2022

V nedeljo bo potekal 10. praznik ekoloških kmetij in biodan, ki na Glavnem trgu in Trgu svobode potekal od 9. ure dalje. Nastopili bodo: klapa SEMIKANTA in ansambel ROKA ŽLINDRE.

Več o samem dogajanju ob 10. prazniku ekoloških kmetij si preberite TUKAJ.

Atletski klub Slovenj Gradec skupaj z MO Slovenj Gradec organizira Tek miru, ki bo potekal od 9.00 ure dalje na atletskem stadionu. Prijave in informacije najdete TUKAJ.

Popoldne od 14.00 ure pa bo namenjen najmlajšim, saj se mestnem jedru Slovenj Gradca obeta pravi otroški ŽIV ŽAV – mesto se igra. Kjer se boste zabavali, igrali na napihljivih igralih, ustvarjali na delavnicah, uživali ob animacijah, se sladkali s palačinkami in še in še.

Dogodki

JZ Spotur in Mestna občina Slovenj Gradec organizirata ob prazniku Mestne občine, kar precej dogodkov, ki se bodo odvili ta vikend.