Danes še sonce, jutri že sneg. V nedeljo nevarnost snegoloma v višjih legah, tudi na Koroškem

Danes bo delno jasno. Jutri bo deževno in občutno hladneje, v višjih legah bo snežilo. Ponoči bo povsod pričelo deževati. Jutri bo oblačno s padavinami in občutno hladneje, meja sneženja se bo spustila na okoli 500 m nadmorske višine. V nedeljo se bo pojavila nevarnost snegoloma.

Območje visokega zračnega tlaka nad srednjo in južno Evropo slabi. Vremenska fronta je dosegla Alpe. Pred njo k nam še doteka razmeroma topel in postopno bolj vlažen zrak. Danes bo še sončno in razmeroma toplo, le v alpskem delu severne Italije ter na zahodu avstrijske Koroške se bo oblačnost povečala. Zvečer bo tam pričelo deževati.

Danes bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Zvečer bodo na severozahodu Slovenije padle prve dežne kaplje. Najvišje dnevne temperature bodo od 16 do 21 °C.

Ponoči bo povsod pričelo deževati, ob morju bo tudi kakšna nevihta. Začel bo pihati severovzhodni veter, na Primorskem proti jutru burja. Jutranje temperature bodo od 5 do 10, na Primorskem okoli 14 °C.

Jutri bo oblačno s padavinami in občutno hladneje. Meja sneženja se bo na severu spustila na okoli 800 m nadmorske višine, drugod bo dopoldne še nad 1000 m. Popoldne in zvečer bo ponekod lahko snežilo do okoli 500 m nad morjem. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem zmerna burja. Popoldanske temperature bodo le od 4 do 9, na Primorskem do 12 °C.

V nedeljo se bo pojavila nevarnost snegoloma. Že dopoldne v višjih predelih Gorenjske in Koroške, popoldne in zvečer pa tudi ponekod na Notranjskem, Kočevskem in v Zasavju.

V noči na ponedeljek bodo padavine postopno ponehale. V ponedeljek bo na Primorskem precej jasno z burjo, drugod bo zmerno do pretežno oblačno.

V torek kaže na večinoma suho vreme, le na vzhodu bo lahko padla kakšna kaplja dežja. Burja na Primorskem bo ponehala.

Vir: ARSO

Dogodki