Search
Close this search box.

Danes praznujejo vse mamice

Bravo za vse mame tega sveta, za pogum in ljubezen. Hvala, ker ste. Danes je vaš dan, naj bo lep in nasmejan.

V Sloveniji mame praznujejo 25. marca. Pavčkov rek pravi “Mama je ena sama, dana za srečo in na veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.” In tako tudi je. Zato je poklon njej, ki nas je rodila in vzgojila, vreden toliko, kot je močan sončni žarek na najbolj topel poletni dan.

Materinski dan, neformalni praznik posvečen materam, izvira iz ZDA. Za utemeljiteljico materiskega dne velja Anna Marie Jarvis, ki je 12. maja 1907, na nedeljo po drugi obletnici smrti svoje mame, priredila srečanje v njen spomin. Naslednje leto se je zavzemala, da bi drugo nedeljo v maju posvetili vsem materam. Kot izraz ljubezni do svoje preminule matere je pred lokalno cerkvijo razdelila 500 belih nagljev.

Danes je torej dan, ko lahko svoji mami poklonite cvet, ji namenite pogovor, objem ter ji ob tem izrazite vso spoštovanje. Materinski dan je zadnji v nizu marčevskih praznikov. Le kdo bi lepše opisal občutja ob materinskem dnevu kot mamice, ki jim življenja krojijo mali sončki, torej otroci. Zagotovo se boste strinjali, da je ni lepše ljubezni kot je materinska ljubezen.

Bravo za vse mame tega sveta, za pogum in ljubezen. Hvala, ker ste. Danes je vaš dan, naj bo lep in nasmejan.