Search
Close this search box.

Danes povečan promet proti Hrvaški

Podatki Prometno-informacijskega centra za državne ceste kažejo, da je na cestah danes dopoldne moč pričakovati zastoje na poti od Avstrije proti Hrvaški. Visoka gostota prometa se bo nadaljevala tudi popoldne, gost promet in zastoje pa je pričakovati tudi v nedeljo, zlasti popoldne, in sicer v smeri iz turističnih krajev proti urbanim središčem.

V nedeljo se namreč končujejo počitnice za del Nemčije in del Češke. V celotnem tednu pa je pričakovati povečan promet v notranjosti Slovenije. Dars tudi za ta teden napoveduje povečan promet na mejnih prehodih z Avstrijo in Hrvaško. Obenem je zaradi prenove predora Golovec spremenjen potek prometa na vzhodni ljubljanski obvoznici, poroča STA.

Za izstop iz države pa je trenutno čakalna doba na mejnih prehodih Sečovlje, Sočerga, Jelšane, Starod, Gruškovje in Zgornji Leskovec, kjer se čaka od ure do dveh, na Dragonji več kot dve uri, na mejnem prehodu Rogatec pol ure na prehodu Dobovec pa dve uri in pol.

Na mejnih prehodih ostaja nadzor prometa in potnikov na kontrolnih točkah. Slovenski državljani, ki prihajajo iz držav članic EU oziroma iz držav članic schengenskega območja, lahko našo mejo prestopajo tudi izven kontrolnih točk.

Danes velja splošna prepoved prometa za tovorna vozila nad 7,5 tone do 13. ure, na primorskih cestah pa do 16. ure.

VIR: Promet.si, STA

Dogodki