Danes ponekod možne močnejše nevihte s silovitejšimi nalivi in tudi točo

Danes pozno popoldne bo Slovenijo dosegla in prešla hladna fronta. Padavine se bodo prehodno okrepile in zajele večji del države. Vmes bodo ponekod krajevno nastajale tudi močnejše nevihte.
Stanko Mravljak

Podrobnejša napoved razvoja vremena pri nas

Danes dopoldne bo večinoma sončno. Zjutraj lahko po nekaterih kotlinah nastane kratkotrajna megla. Najnižje jutranje temperature bodo od 5 do 10, v Alpskih dolinah okoli 3 °C. Čez dan bo predvsem v severni Sloveniji in na območju Dinarske pregrade, oblačnost začela naraščati. Najvišje dnevne temperature bodo od 18 do 23 °C. 

Popoldne se bodo v severozahodni Sloveniji začele pojavljati padavine, deloma plohe in nevihte, ki se bodo pozno popoldne in zvečer razširile nad večji del Slovenije.

Pozno popoldne bodo v osrednji Sloveniji nastale krajevne nevihte, ki se bodo pomikale v smeri Zasavja, Savinjske, Posavja in jugovzhodne Slovenije. Lokalno bodo na teh območjih vmes možne tudi močnejše nevihte s silovitejšimi nalivi, sunki nevihtnega piša in sodro ali točo. Toča predvidoma ne bo presegla premera 3 cm. V krajih z močnejšimi nalivi lahko hitro in močneje narastejo izpostavljeni hudourniški vodotoki. 

Kakšna nevihta bo možna tudi drugod po državi, vendar predvidoma večjih posebnosti tam ni pričakovati. 

V noči na petek bodo padavine razmeroma hitro ponehale, oblačnost pa se bo trgala.

Vir: Spletni portal Neurje.si

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.