Danes ponekod možna krajevna neurja z vetrom, nalivi, ni izključena tudi toča

Danes bo večinoma sončno, sredi dneva in popoldne bodo v notranjosti nastale krajevne plohe in nevihte. Jutri bo sončno in nekoliko manj vroče.

Danes bo večinoma sončno, sredi dneva in popoldne bodo v notranjosti Slovenije nastale plohe in nevihte. Zapihal bo severni veter, na Primorskem zvečer šibka do zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 25 do 31 °C.

Jutri bo sončno, ponekod bo pihal vzhodni veter, burja na Primorskem bo dopoldne oslabela. Najnižje jutranje temperature bodo od 9 do 15, na Primorskem okoli 20, najvišje dnevne od 23 do 29 °C, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V torek bo sončno, ponekod bo pihal vzhodni veter, burja na Primorskem bo dopoldne oslabela. Najnižje jutranje temperature bodo od 9 do 15, na Primorskem okoli 20, najvišje dnevne od 23 do 29 stopinj Celzija.

Opozorilo: Danes popoldan in zvečer bodo v notranjosti države ob prehodu vremenske fronte možna krajevna neurja z vetrom, nalivi, ni izključena tudi toča.

Obeti: V sredo in četrtek bo pretežno jasno in spet topleje, v četrtek popoldne bo v notranjosti nastalo nekaj ploh in neviht.

Vremenska slika: Nad zahodno Evropo je območje visokega zračnega tlaka. Hladna fronta se pomika preko vzhodnih Alp in bo danes dosegla naše kraje. Pred njo od zahoda k nam doteka nekoliko toplejši zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo sončno. Sredi dneva se bodo v krajih severno od nas začele pojavljati krajevne nevihte, ki se bodo popoldne širile proti jugovzhodu. Zapihal bo severni do severovzhodni veter. V torek bo sončno, v Kvarnerju bo pihala zmerna burja, ki bo popoldne oslabela.

Biovreme: Danes dopoldne bo vpliv vremena na počutje in razpoloženje še ugoden, nato pa se bo obremenitev povečala. V torek bo vremenski vpliv ugoden.

Vir: ARSO, STA

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije