Search
Close this search box.

Danes oblačno, jutri sončno vreme

Danes bo sprva na zahodu in jugu rahlo deževalo, popoldne se bo jasnilo. Jutri bo prevladovalo sončno vreme. Še naprej bo toplo in marsikje vetrovno.
Fotografija je simbolična

Danes bo sprva precej oblačno, predvsem v zahodnih in južnih krajih bo občasno rahlo deževalo. Popoldne se bo delno razjasnilo, le na zahodu bo še ostalo oblačno. Pihal bo jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 8 do 15, na severu od 3 do 7 °C.

Jutri bo povečini sončno. Jugozahodni veter bo oslabel. Najnižje jutranje temperature bodo od 2 do 10, v zatišnih legah severne Slovenije od -4 do 0 °C, najvišje dnevne od 10 do 16, v severni Sloveniji okoli 7 °C.

Obeti

V petek se bo od zahoda postopno pooblačilo. V zahodnih in južnih krajih bo popoldne začelo rahlo deževati. Ponovno bo zapihal jugozahodnik.

V soboto bo oblačno. Dež se bo razširil nad vso državo. Na Primorskem bo zvečer zapihala burja.

Vremenska slika

Nad Britanskim otočjem je središče območja nizkega zračnega tlaka, ki sega tudi nad srednjo Evropo. Oslabljena vremenska fronta je prešla naše kraje. Za njo nad naše kraje z jugozahodnim vetrom še doteka topel, a postopno manj vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine

Danes bo sprva večinoma oblačno, popoldne se bo jasnilo. Predvsem v krajih južno od nas bo občasno deževalo. V krajih vzhodno in južno od nas bo pihal jugozahodnik.

Jutri zjutraj lahko predvsem v Kvarnerju in Gorskem kotarju nastane kakšna ploha. Čez dan bo prevladovalo sončno vreme. Veter bo oslabel.

Biovremenska napoved

V sredo bo vpliv vremena na počutje zmerno obremenilen. Obremenitev se bo kazala s povečanim notranjim nemirom, razdražljivostjo, z manjšimi motnjami v spanju in utrujenostjo. V četrtek bo vremenska obremenitev prehodno popustila.

Vir: ARSO

Dogodki

Danes bo sprva na zahodu in jugu rahlo deževalo, popoldne se bo jasnilo. Jutri bo prevladovalo sončno vreme. Še naprej bo toplo in marsikje vetrovno.