Search
Close this search box.

Danes nas čaka oblačno vreme. Na cestah bo možna poledica

Pred nami je oblačen četrtek. Meja sneženja se bo čez dan od juga postopno dvigala, po nižinah bo deloma deževalo. Cestišča so mokra in spolzka, zato je pričakovati poledico. Previdno in počasi.

Danes bo oblačno s padavinami. Sprva bo po nižinah v notranjosti deloma deževalo, deloma snežilo. Možna bo poledica. Meja sneženja se bo čez dan od juga postopno dvigala in bo popoldne že nad 1500 m nad morjem. Ponekod bo zapihal jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo na severu od 2 do 5, v južni Sloveniji pa od 5 do 12 °C.

Jutri bo oblačno in deževno, več padavin bo na zahodu. Popoldne bodo padavine v južni Sloveniji prehodno oslabele in ponekod ponehale. Jutranje temperature bodo od 2 do 7, v južnih krajih od 8 do 14, najvišje dnevne na severu od 5 do 10, drugod ob okrepljenem jugozahodnem vetru od 11 do 18 °C.

Napoved za sosednje pokrajine

Danes bo oblačno. Dež bo zajel večino sosednjih pokrajin, le na jugu Avstrije bo sprva snežilo.

Jutri bo oblačno, deževno in prehodno občutno topleje.

Obeti

V soboto dopoldne se bo meja sneženja od severa začela spuščati. V soboto popoldne bo dež v notranjosti marsikje prešel v sneg do nižin. Zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem okrepljena burja.

V nedeljo zjutraj ali dopoldne bo rahlo sneženje v notranjosti ponehalo. Od severozahoda se bo jasnilo. Še bo pihal severovzhodnik, na Primorskem burja.

Opozorila

Dodatnega opozorila ni.

Razmere na cestah

Promet je povečan na cestah proti večjim mestom in na mestnih obvoznicah. Zastoji so med drugim:
– na gorenjski avtocesti na posameznih odsekih od Kranja vzhod proti Ljubljani, zamuda dobre pol ure;
– na štajerski avtocesti iz smeri Blagovice proti Ljubljani;
– na dolenjski avtocesti iz smeri Višnje Gore proti Ljubljani;
– na primorski hitri cesti od Bertokov proti Kopru.

Na Koroškem trenutno o posebnostih na cestah ne poročajo. Previdnost pa nikakor ne bo odveč, saj je zaradi dežja in deloma sneženja, možna poledica. Prilagodite hitrost ter varno in previdno vam želimo.

O delu na cesti poročajo:

Cesta Ribnica – Brezno bo do 3. decembra zaprta pri Podvelki, na mostu čez Dravo.

Vir: Arso in promet.si

Dogodki

Pred nami je oblačen četrtek. Meja sneženja se bo čez dan od juga postopno dvigala, po nižinah bo deloma deževalo. Cestišča so mokra in spolzka, zato je pričakovati poledico. Previdno in počasi.