Search
Close this search box.

Danes na Koroškem možna krajevna neurja z močnim vetrom, nalivi in točo

Vremenoslovci tudi za danes napovedujejo, da bodo lokalno lahko nastala krajevna neurja z močnim vetrom, nalivi in točo.

Nad zahodno Evropo je območje nizkega zračnega tlaka, ki od severnega Atlantika sega vse do Alp. Nad našimi kraji pihajo zmerni vetrovi zahodne smeri, ki k nam prinašajo topel in vlažen zrak. Ozračje bo nad nami danes popoldne nestabilno, napovedujejo na Neurje.si.

Danes bo v večjem delu Slovenije spremenljivo oblačno, občasno predvsem dopoldne marsikje tudi pretežno oblačno. Najvišje dnevne temperature bodo med 21 in 25, na Primorskem do 28 °C. 

Nad našimi kraji se bo danes popoldne zadrževala večja zaloga razpoložljive potencialne konvektivne energije (do 2000 J/kg). V kombinaciji z ugodnim vetrovnim profilom bodo ob morebitnem proženju nevihtnih celic lokalno lahko nastala krajevna neurja z močnim vetrom, nalivi in točo. Močne nevihte bodo najbolj verjetne na Koroškem, Štajerskem, Gorenjskem ali v osrednji Sloveniji. 

Ozračje se bo zvečer načeloma umirilo, a lahko iz smeri severne Italije v poznih večernih urah ali ponoči severozahodno Slovenijo še doseže kakšna nevihta. 

Vir: Neurje.si

Dogodki