Danes možni močnejši, lahko tudi dolgotrajnejši nalivi, lokalno možna tudi manjša toča

Danes bo delno jasno, čez dan bo oblačnost od zahoda naraščala. Popoldne se bodo na zahodu in severozahodu začele pojavljat krajevne plohe in nevihte, ki bodo proti večeru tudi drugod vse pogostejše.
Vremenska slika nad Evropo in Slovenijo

Alpe je dosegla vremenska fronta, ki bo naše kraje prešla v noči na sredo. V višinah nad našimi kraji pihajo šibki vetrovi jugozahodne smeri, ki danes ponovno prinašajo vlažen zrak. Ob prihodu fronte bodo zvečer v nižjih plasteh ozračja zapihali vetrovi severnih smeri, na Primorskem šibka burja. 

Podrobnejša napoved razvoja vremena

Danes dopoldne bo oblačnost od zahoda postopno naraščala. Popoldne bodo v zahodni in severozahodni Sloveniji začele nastajati krajevne plohe in nevihte, ki se bodo popoldne in zvečer razširile nad večji del države. Tudi v noči na sredo se bodo v večjem delu Slovenije pojavljale padavine, deloma plohe in nevihte.

Ob nevihtah bodo popoldne in zvečer, v južni in vzhodni Sloveniji pa tudi ponoči, možni predvsem močnejši, lahko tudi dolgotrajnejši nalivi, ni pa lokalno izključena tudi manjša toča.

Zaradi močnejših lokalnih nalivov lahko ponekod hitro narastejo hudourniški vodotoki. 

Ozračje se bo do jutra povsod umirilo, najkasneje na jugovzhodu Slovenije. V sredo dopoldne se bo oblačnost trgala, lahko nastane še kakšna ploha. 

Vir: Neurje.si

Dogodki

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije