Search
Close this search box.

Danes možne posamezne plohe in nevihte z nalivi ter manjšo točo

Danes bo povečini sončno, sredi dneva in popoldne bodo nastale posamezne nevihte.

Nad severovzhodnim Atlantikom se nahaja ciklonsko območje, nad večjim delom celinske Evrope pa je območje visokega zračnega tlaka. V višinah nad našimi kraji pihajo šibki vetrovi zahodne smeri, v srednji in nizki plasti pa zelo šibki vetrovi spremenljivih smeri. Nad naše kraje bo danes prehodno dotekal nekoliko bolj vlažen zrak, zato bo ozračje čez dan in popoldan nestabilno. 

Danes bo povečini sončno, sredi dneva in popoldne bodo nastale posamezne nevihte.

Podrobnejša napoved razvoja vremena

Danes bo sprva pretežno jasno. Najvišje dnevne temperature bodo okrog 30 °C, na Goriškem in v notranjosti Primorske do 34 °C, v Alpskih dolinah med 25 in 28 °C. 

Plohe prepoznamo po nenadnem začetku in koncu, hitri spremembi jakosti padavin, hitri zamenjavi gostih, temnih oblakov s svetlejšimi in včasih tudi kratkotrajni razjasnitvi. Za nevihto je značilen pojav strele, ki ga pogosto spremljajo tudi padavine in veter. Vir: ARSO

Čez dan bo v notranjosti Slovenije ponekod nastajala kopasta oblačnost, ki je bo več nad hribovitimi predeli. Nastale bodo posamezne manjše lokalne plohe in nevihte. Ob nevihtah ni izključen kakšen močnejši naliv in kakšno zrno manjše toče. Zaradi šibkih višinskih vetrov bo možnost nastanka neurij minimalna, pomikanje neviht pa bo počasno in spremenljivih smeri. 

Zvečer bodo nevihtni oblaki razpadli. Ozračje se bo umirilo.

Vir: Neurje.si

Dogodki

Danes bo povečini sončno, sredi dneva in popoldne bodo nastale posamezne nevihte.