Search
Close this search box.

Danes možna krajevna neurja z nalivi in močnimi sunki vetra

Čez Slovenijo se bo dopoldne pomikala hladna fronta z nevihtami, možna so krajevna neurja z nalivi in močnimi sunki vetra
Fotografija je simbolična

Danes bo spremenljivo s padavinami in nevihtami, osvežilo se bo. Jutri bo delno jasno, na Primorskem bo pihala burja.

Danes bo spremenljivo oblačno. Padavine z nevihtami bodo zjutraj dosegle zahodne kraje, se dopoldne razširile nad večji del Slovenije in popoldne postopno slabele. Zapihal bo severovzhodnik, na Primorskem šibka do zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 23 do 28, na Primorskem in jugovzhodu do 32 °C.

Jutri bo delno jasno, zjutraj bo po nekaterih nižinah kratkotrajna megla. Zlasti popoldne bodo na severu možne posamezne plohe in nevihte. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 13 do 18, na Primorskem okoli 20, najvišje dnevne od 25 do 29, na Primorskem do 32 °C.

Opozorilo: Na Primorskem je razglašena zelo velika požarna ogroženost v naravi, velika nevarnost pa je tudi drugod po Sloveniji. Čez Slovenijo se bo dopoldne pomikala hladna fronta z nevihtami, možna so krajevna neurja z nalivi in močnimi sunki vetra.

Obeti: V četrtek bo sončno. Burja na Primorskem bo ponehala. V petek bo delno jasno in znova bolj vroče, popoldne in zvečer bodo predvsem na severu krajevne nevihte.

Vremenska slika: Hladna fronta je dosegla Alpe in bo v naslednjih urah prešla naše kraje. V višinah z jugozahodnim vetrom doteka hladnejši in vse bolj vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo nestanovitno, plohe in nevihte bodo od severozahoda zajele vse sosednje pokrajine. Osvežilo se bo. Jutri bo delno jasno, več jasnine bo ob severnem Jadranu, kjer bo pihala šibka do zmerna burja. Popoldne bodo v Alpah posamezne plohe in nevihte.

Vir: ARSO

Dogodki

Čez Slovenijo se bo dopoldne pomikala hladna fronta z nevihtami, možna so krajevna neurja z nalivi in močnimi sunki vetra