Danes možna krajevna neurja z močnimi sunki vetra in silovitejšimi nalivi ter točo, ki lahko v premeru doseže debelino 4 cm

V petek bo večinoma sončno in vroče le občasno bo ponekod nekaj več oblačnosti. Jutranje temperature bodo 16 do 21 °C. V severovzhodni Sloveniji bo zjutraj zapihal veter severnih in vzhodnih smeri. Čez dan bodo v Avstriji, predvsem nad Alpami, začele nastajati krajevne nevihte, ki se bodo popoldan in zvečer razširile proti Sloveniji.
Stanko Mravljak

Vremenska slika nad Evropo in Slovenijo

Nad večjim delom Evrope je območje enakomernega zračnega tlaka. Severno od nas, nad Alpami in delom srednje Evrope se zadržuje vremenska fronta. Nad našimi kraji piha jugozahodni veter, ki k nam prinaša zelo topel zrak. 

V petek se nam bo vremenska fronta od severa približala. V severovzhodni Sloveniji bo veter v nižjih plasteh ozračja obrnil na severovzhodnik.

Podrobnejša napoved razvoja vremena pri nas

V petek bo večinoma sončno in vroče, le občasno bo ponekod nekaj več oblačnosti. Jutranje temperature bodo 16 do 21 °C. V severovzhodni Sloveniji bo zjutraj zapihal veter severnih in vzhodnih smeri. Čez dan bodo v Avstriji, predvsem nad Alpami, začele nastajati krajevne nevihte, ki se bodo popoldan in zvečer razširile proti Sloveniji, napovedujejo na Neurje.si.

V popoldanskem času in proti večeru bodo predvsem v severni Sloveniji možne krajevne nevihte, lahko tudi močnejše. Največja verjetnost za nastanek neviht bo na območju Goričkega, Slovenskih Goric in Prekmurja.

Popoldne bodo nevihte nastajale tudi na območju Furlanije (ITA). Te bodo lahko oslabljene v večernih urah dosegle Primorsko. 

Ob morebitnem razvoju močnejših neviht bodo predvsem v Avstriji in na skrajnem severovzhodu Slovenije možna krajevna neurja s točo, močnimi sunki vetra in silovitejšimi nalivi. Ni izključena tudi debelejša toča, ki lahko v premeru doseže debelino 4 cm. 

V osrednji in jugovzhodni Sloveniji bo možnost nastanka neviht minimalna.  Najvišje dnevne temperature bodo po večini od 29 do 32 °C. 

Ozračje se bo zvečer umirilo.

Vir: Neurje.si

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.