Search
Close this search box.

Danes megleno, na cestah možna poledica

Danes bo sprva bolj oblačno z nekaj megle po nižinah, popoldne se bo jasnilo. Tudi jutri bo sprva precej oblačno, čez dan se bo razjasnilo.
Fotografija je simbolična

Danes dopoldne bo zmerno do pretežno oblačno, po nekaterih nižinah sprva megleno. Popoldne se bo, razen v severovzhodnih krajih delno razjasnilo. Ponekod bo zapihal jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 4 do 13 °C.

Jutri bo sprva zmerno do pretežno oblačno in po nekaterih nižinah megleno. Tu in tam lahko pade kakšna kaplja dežja. Dopoldne se bo razjasnilo. Najnižje jutranje temperature bodo od -3 do 3, najvišje dnevne od 7 do 14 °C.

Trenutne razmere na cestah

Megla ponekod v pasovih zmanjšuje vidljivost.

Zaradi nizkih temperatur je ponekod možna poledica.

Obeti

V petek bo deloma jasno, več oblačnosti bo v severovzhodni krajih. Zjutraj bo po nižinah nekaj megle. Popoldne se bo od severozahoda postopno pooblačilo. Do sobote zjutraj se bo spet zjasnilo in v soboto bo precej jasno.

Vremenska slika

Naši kraji so na severnem robu območja visokega zračnega tlaka s središčem nad Iberskim polotokom, ciklon pa je nad Skandinavijo in Severnim morjem. Z zahodnimi vetrovi nad naše kraje doteka toplejši in bolj vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine

Danes bo sprva zmerno do pretežno oblačno, popoldne se bo od zahoda jasnilo.

Jutri bo sprva precej oblačnosti, v krajih severno in južno od nas bo možen rahel dež. Čez dan se bo razjasnilo.

Vir: ARSO in PROMET.si

Dogodki

Danes bo sprva bolj oblačno z nekaj megle po nižinah, popoldne se bo jasnilo. Tudi jutri bo sprva precej oblačno, čez dan se bo razjasnilo.