Search
Close this search box.

Danes bo občasno rahlo deževalo, konec tedna slana

Danes bo občasno rahlo deževalo, na Primorskem pa bo suho z burjo. Jutri bo na Primorskem sončno z burjo, drugod se bo počasi jasnilo.

Hladna fronta se pomika čez vzhodne Alpe in severozahodni Balkan. Za njo se od zahoda nad srednjo Evropo širi območje visokega zračnega tlaka. Nad naše kraje je začel od severovzhoda dotekati hladnejši in vlažen zrak.

Danes bo pretežno oblačno, v notranjosti Slovenije bo občasno rahlo deževalo. Ponekod bo pihal severovzhodni veter, na Primorskem bo popoldne zapihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 11 do 14, na Primorskem do 18 °C.

Jutri bo sprva pretežno oblačno, čez dan se bo jasnilo, na jugovzhodu šele zvečer. Najnižje jutranje temperature bodo od 5 do 10, na Primorskem okoli 12, najvišje dnevne okoli 13, na Primorskem, kjer bo pihala šibka do zmerna burja, do 18 °C.

V petek in soboto bo pretežno jasno, zjutraj bo slana. Na Primorskem bo predvsem v petek še pihala šibka burja. Po kotlinah se bo v jutranjih urah začela pojavljati megla.

Tudi v sosednjih pokrajinah bo vreme danes oblačno z občasnim rahlim dežjem in ohladitvijo. Ob Jadranu ter v Furlanski nižini se bo delno zjasnilo, zapihala bo šibka, v Kvarnerju zmerna burja. Jutri bo ob morju večinoma sončno, pihala bo šibka, v Kvarnerju zmerna do močna burja. Drugod bo sprva pretežno oblačno, čez dan se bo oblačnost umikala proti jugovzhodu.

Vir: ARSO

Dogodki

Danes bo občasno rahlo deževalo, na Primorskem pa bo suho z burjo. Jutri bo na Primorskem sončno z burjo, drugod se bo počasi jasnilo.