Danes bo dopoldne delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, ponekod je možna tudi kakšna kaplja dežja

Danes zjutraj in dopoldne je v vzhodni Sloveniji prehodno možna kakšna kaplja dežja. Zapihal bo severovzhodni veter. Popoldne in jutri bo sončno, piše na straneh Agencije Republike Slovenije za okolje.
vreme

NAPOVED ZA SLOVENIJO

Danes bo dopoldne delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, ponekod v vzhodni in osrednji Sloveniji je možna tudi kakšna kaplja dežja. Popoldne bo večinoma sončno. Pihal bo veter severnih in vzhodnih smeri, na Primorskem šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 27, na Primorskem do 30 °C.

Jutri bo pretežno jasno s svežim jutrom. Na Primorskem bo dopoldne pihala šibka burja, drugod veter vzhodnih smeri. Najnižje jutranje temperature bodo od 6 do 12, na Primorskem do 16, najvišje dnevne od 23 do 25, na Primorskem do 27 °C.

OBETI

V torek in sredo bo sončno in postopno nekoliko topleje.

VREMENSKA SLIKA

Hladna fronta se vzhodno od nas pomika proti jugu. Iznad Atlantika se nad zahodno in srednjo Evropo ter Alpe in zahodni Balkan razteza območje visokega zračnega tlaka. K nam postopno priteka bolj suh in nekoliko hladnejši zrak.

NAPOVED ZA SOSEDNJE POKRAJINE

Danes bo v krajih severno in vzhodno od nas sprva še nekaj več oblačnosti, možna je še kakšna kaplja dežja. Popoldne se bo zjasnilo. Ponekod bo pihal severovzhodni veter, ob severnem Jadranu bo zapihala burja, v popoldanskem času prehodno maestral.

Jutri bo pretežno jasno. Ponekod bo še pihal severovzhodni veter, v Kvarnerju dopoldne burja.

Besedilo: ARSO

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.