Dan za spremembe v Slovenj Gradcu letos z aktivnostmi čez cel teden. Najprej na daljavo, nato v živo na prostem

Dan za spremembe je največja vseslovenska prostovoljska akcija. Že vse od leta 2010 Slovenska filantropija v začetku pomladi nagovarja prebivalce Slovenije, naj stopijo iz ustaljenih smernic, zavihajo rokave in prispevajo k izboljšanju življenja v svojih okoljih. K akciji s sloganom "Ne prepuščaj se toku, SPREMINJAJ tudi TI!" se letos v Mestni občini Slovenj Gradec v dogajanje vključujejo povezano, koordinacijo pa je prevzel MOCIS, Center za izobraževanje odraslih.
slovenj gradec

Kot so pojasnili organizatorji letošnji Dan za spremembe poteka pod geslom “Premagajmo osamljenost“. V Slovenj Gradcu pa ne bo ostalo samo pri enem dnevu, ampak so dogajanje podaljšali za cel teden.

Program bo na začetku zaradi novih ukrepov potekal na daljavo, po 12. 4. 2021 pa tudi v manjših skupinah in na prostem. Kot so dodali organizatorji bo v soboto, 10. aprila 2021, izvedli virtualno otvoritev s popotnico župana Tilna Kluglerja in direktorice MOCIS-a ter številne akcije na daljavo, s katerimi boo krepili povezanost naših ljudi. Program se bo odvijal tudi med tednom, vse do sobote, 17. 42021

Aktivnosti in vsebine so pripravili skupaj z MOCIS-om, Centrom za izobraževanje odraslih, Zdravstvenim domom Slovenj Gradec, Meškovo bukvarno, Ekološkim društvom, Spotur-jem in raum AU. Za sodelovanje so nagovorili še ostale izobraževalne zavode, društva in posameznike, da se pridružijo in širijo sporočilo tega dneva, pojasnijo organizatorji in dodajo, da bodo ob zaključku akcije v skupnem glasilu pripravili povzetek izvedenih dejavnosti. 

“Žal bodo zaradi epidemiološke slike letos aktivnosti potekale manj družabno. Kljub temu lahko kot posamezniki naredimo marsikaj dobrega za ljudi. Poiščemo lahko še številne druge načine, kako priti do tistih, ki so mnogokrat spregledani,” so mnenja organizatorji, ki so v ta namen pripravili tudi zloženko in plakate, kjer je poleg informacij in programa še nekaj idej, kaj lahko storimo sami v boju proti osamljenosti in odtujenosti.  

V primeru višje sile ali poslabšanja epidemiološke slike si organizatorji pridružujejo pravico do spremembe programa. 

“Ne prepuščajmo se toku, spodbujajmo spremembe na bolje tudi mi – povezani in s skupnimi močmi,” pa so dodali za konec.

VIR: MOCIS


Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.