Search
Close this search box.

Dan odvetniške pravne pomoči pro bono – v sredo po brezplačno pravno pomoč tudi na Koroškem

Slovenski odvetniki bodo v sredo, 19. decembra 2018, ponovno nudili brezplačno pravno pomoč, ki bo potekala, po predhodni najavi zainteresiranega državljana, po vsej Sloveniji. Pri čemer želijo pomagati predvsem tistim, ki so pomoči najbolj potrebni in ki si zaradi pomanjkanja denarja ne upajo prestopiti praga njihovih pisarn.

Ta bo na voljo v odvetniških pisarnah, prostorih nekaterih lokalnih skupnosti, v Ljubljani pa tudi na mirujočih avtobusih. V letošnji akciji bo sodelovalo več kot dvesto odvetnikov, ki bodo državljanom ustno posredovali splošne informacije v zvezi z njihovimi pravnimi vprašanji in jim predlagali pravne možnosti za njihovo rešitev.

Dogodek poteka v sklopu praznika Odvetniške zbornice Slovenije, ki v letošnjem letu praznuje 150-letnico organiziranega odvetništva na Slovenskem. »Dan odvetniške pravne pomoči pro bono« bo organiziran že osmič, tokratni častni pokrovitelj dogodka pa je predsednik RS Borut Pahor.

Brezplačna pravna pomoč bo namenjena predvsem posameznikom, ki si zaradi svojega finančnega položaja te ne morejo poiskati. Odvetniki vam bodo na ta dan posredovali splošne informacije v zvezi z vašo težavo oziroma sporom in vam pojasnili pravne možnosti, ki vam jih v vašem primeru omogočata zakonodaja in sodna praksa.

Pravno pomoč v okviru te akcije lahko odvetniki tudi odklonijo, in sicer tistim, ki že imajo pooblaščence, a želijo brezplačno preveriti svoje delo oziroma želijo odgovore na svoja vprašanja preveriti pri več odvetnikih.

Priporočljiva je predhodna najava.

 Vsem, ki bi želeli pravno pomoč sodelujočih odvetniških pisarn, svetujemo, da zaradi večje učinkovitosti in organiziranosti dela z izbranim odvetnikom stopite v stik še pred dnevom dogodka in svoj prihod najavite – pri tem se sklicujte na Dan odvetniške pravne pomoči pro bono. Predlagamo, da vnaprej dostavite tudi opis problema in morebitno dokumentacijo.

Brezplačno pomoč bodo na Koroškem nudili:

Špela Horvat Mesner, Staša Ternik Krištofelc, Katja Knez, Brigita Levičar Praznik, Boris Marčič, Miran Ocepek, Karla Pajnik, Andreja Pikl, Janja Podričnik, David Pogorevc in Jerneja Rošer.

Seznam vseh sodelujočih odvetnikov najdete na spodnji povezavi:

http://www.odv-zb.si/pravna-pomoc/pro-bono/preglejte-celoten-seznam-sodelujocih-odvetnikov?obmocniZborId=11

Dogodki