Search
Close this search box.

Dan odprtih vrat slovenskega gospodarstva za mladino in starše

Vseslovenski dan odprtih vrat je do zdaj potekal že dvakrat in velika večina obiskovalcev ga je ocenila kot zelo koristnega. V podjetjih bodo mlade in njihove starše pričakali zaposleni, ki bodo predstavili podjetje in različne poklice, ki jih tam opravljajo.

Kam naprej v šolo? Pogosto vprašanje in velik izziv za mladino in starše.

Kako naj se učenci in dijaki pravilno odločijo, kam naprej po osnovni ali srednji šoli? Ta odločitev je vedno težka. Pogosto za rešitev iz te zagate mladi izberejo lažjo pot, tako da se odločijo za srednje šole ali fakultete, v katere se vpišejo njihovi sošolci in prijatelji, mnogokrat pa na njihovo odločitev glede nadaljnjega šolanja vplivajo tudi želje staršev, družine ali bližnje okolice. Izkaže se, da takšne hitre odločitve, brez dodatnega in dobrega premisleka, niso najbolj ustrezne. Pogosto opažamo, da so mladi bolj zadovoljni z izbiro, če pri njej aktivno sodelujejo in razmišljajo o svoji bodoči poklicni usmeritvi.

Zagotovo odločitev postane lažja in bolj ustrezna, če imamo dovolj informacij o nadaljnjih možnostih izobraževanja in poklicih. Eden od najboljših načinov zbiranja takšnih informacij so obiski delovnih mest, kjer si lahko ogledamo, kaj zaposleni z določeno izobrazbo delajo. Tam nam zaposleni predstavijo različne poklice, odgovorijo na številna vprašanja, ki se nam pojavijo šele, ko pridemo v stik s podjetjem in si ogledamo delovni proces. Ti odgovori in predstavitve nam v nadaljevanju zelo pomagajo pri lastni odločitvi, katero srednjo šolo ali fakulteto izbrati, ko bo to potrebno.

Prav temu je namenjen Dan odprtih vrat slovenskega gospodarstva za mladino in starše, ki bo letos potekal v četrtek, 29. novembra, ob 16.30 uri, v več kot 100 podjetjih po vseh Sloveniji. Na povezavi www.odkrijsvojtalent.si lahko najdete vsa podjetja, ki bodo na ta dan na stežaj odprla svoja vrata za šolajočo mladino in njihove starše. Poglejte, katera podjetja so prijavljena v vaši okolici ali širše, izberite tisto, ki ga želite obiskati, ter se prijavite prek navedene povezave.

V podjetju vas bodo pričakali zaposleni, ki vam bodo predstavili podjetje in različne poklice, ki jih tam opravljajo. Obiski potekajo neformalno, sproščeno in so namenjeni povezovanju in spoznavanju tistih poklicev, ki so sicer našim očem bolj skriti in jih zato ne poznamo. Se pa med njimi zagotovo skrivajo izredno zanimivi poklici, ki nam v prihodnosti omogočajo zanimivo delo in razvoj.

Vseslovenski dan odprtih vrat za mladino in starše je do zdaj potekal že dvakrat in velika večina obiskovalcev ga je ocenila kot zelo koristnega. Vabljeni, da pohitite s prijavo, ki je možna do zapolnitve prostih mest.

Vseslovenski dan odprtih vrat je do zdaj potekal že dvakrat in velika večina obiskovalcev ga je ocenila kot zelo koristnega. V podjetjih bodo mlade in njihove starše pričakali zaposleni, ki bodo predstavili podjetje in različne poklice, ki jih tam opravljajo.