Dan odprtih vrat Konjeniškega kluba Slovenj Gradec v Mislinjsko Dobravo privabil številne ljubitelje konj (FOTO)

Konjeniški klub Slovenj Gradec je včeraj organiziral dan odprtih vrat novih športnih površin konjeniškega kluba v Mislinjski Dobravi.

S pomočjo dveh razpisov so skupaj s partnerji za izvedbo aktivnosti pridobili nepovratna sredstva v višini 10.922,03 EUR. S tem so uspeli delno urediti novi prostor konjeniških športov – dve maneži in pomožni prostor (servisni objekt) v bližini letališča v Mislinjski Dobravi. Po skoraj 20 letih brez ustrezne infrastrukture, ki bi omogočala vadbo konjeniškega športa preskakovanja ovir, bo slednja spet mogoča v Slovenj Gradcu.

Za številne obiskovalce so tako včeraj pripravili predstavitev društva z različnimi delavnicami, na, ob in o konjih. Prisotne so spomnili, kako prijeten je dotik konja, topel in mehak ter terapevtski. Konj pa je tudi eden najboljših živalskih terapevtov na svetu, poleg delfinov in kitov.

V prihodnje pa si bodo člani kluba, ki aktivno deluje že več kot 30 let, prizadevali za izgradnjo boksov in ostalih pripadajočih prostorov. Prav tako bodo organizirali druge dejavnosti s konji, kot so: delavnice terapij s konji, druženje z živalmi, pri čemer se osredotočajo na možnost medgeneracijskega druženja in sodelovanja, vključevanje ranljivih skupin – žensk, otrok, invalidov.

Povpraševanje po druženju s konji je na Koroškem izjemno. Jahanje je šport, ki krepi splošne gibalne sposobnosti in mišice celega telesa, skrbi za pravilno držo, so ob tem še sporočili iz Konjeniškega kluba Slovenj Gradec, hkrati pa vas vabijo, da se jim pridružite in postanete njihov član. Več informacij o klubu najdete TUKAJ.

FOTOGALERIJA