CUDV Črna od ameriške ambasade prejel aparaturo za dezinfekcijo prostorov

Center za usposabljanje, delo in varstvo (CUDV) Črna na Koroškem je ta teden od ameriškega veleposlaništva prejel aparaturo za dezinfekcijo prostorov. Donacije so v CUDV Črna zelo veseli, saj jim bo olajšala tovrstno delo, je za STA dejala direktorica CUDV Črna Dalja Pečovnik.

Center za usposabljanje, delo in varstvo Črna na Koroškem je s strani ameriške ambasade prejel pomembno donacijo aparature za dezinfekcijo prostorov.

Kot so ob prejemu aparature zapisali na družbenem omrežju Facebook jim bo le-ta v izjemno pomoč za ohranjanje zdravja in dobrega počutja pri delu in bivanju njihovih uporabnikov. “Veseli in počaščeni smo, da je bil ravno naš Center izbran za donacijo te pomembne aparature,” so dodali.

“Aparatura deluje na osnovi UVC žarkov, je izjemno enostavna za uporabo. Zelo nam bo v pomoč za ohranjanje zdravja in dobrega počutja pri našem delu in pri bivanju naših uporabnikov,” pa je za STA povedala direktorica CUDV Dalja Pečovnik ter dodala, da bodo po potrebi aparaturo posodili tudi drugim sorodnim ustanovam.

V CUDV Črna so se jeseni lani spopadal z obsežnim izbruhom okužb covidom-19 med zaposlenimi in stanovalci. Trenutno v zavodu nimajo potrjenih okužb, je pa direktorica za STA dejala, da je velik del zaposlenih in stanovalcev cepljen proti covidu-19 ali so okužbo preboleli in so cepljeni v šestih mesecih po preboleli okužbi.

VIR: CUDV Črna, STA