CUDV Črna na Koroškem uspešno sklenil sodelovanje v dvoletnem mednarodnem projektu (FOTO)

V četrtek, 3. oktobra, so se uporabniki Centra za usposabljanje, delo in varstvo (CUDV) Črna na Koroškem udeležili zaključne konference COESI v avstrijskem Gradcu, s čimer so z na novo pridobljenimi orodji zaključili še eno poučno izobraževalno poglavje.
13

Projekt COESI je mednarodno povezovalni mehanizem, ki se s pomočjo različnih metod ukvarja s socialno (ne)vključenostjo oseb z motnjami v duševnem razvoju. Zanima ga predvsem, kako učinkovito podporne organizacije na tem področju sploh delujejo, pomagajo oziroma prizadete osebe morda celo ovirajo pri njihovem vključevanju v skupnost. Prav tako raziskuje, kaj morajo podporne organizacije spremeniti, da bodo v prihodnosti ljudje iz takih organizacij vključeni v skupnost kot vsi ostali in se bodo lahko posledično (bolj) približale svojim uporabnikom.

Kot je na na uradnem facebook profilu CUDV Črna na Koroškem zapisal Jože Kropivnik, je sodelovanje zavoda v projektu COESI trajalo dve leti, v njem pa so poleg Slovenije sodelovali še partnerji iz štirih evropskih držav: Avstrije, Nemčije, Portugalske in Španije.

“Naša naloga je bila razvijanje orodja za ocenjevanje socialne vključenosti uporabnikov, ki smo ga uspešno predstavili tudi udeležencem v Gradcu. Za predstavitev smo se posebej pripravili, saj smo naše delo predstavili občinstvu v nemškem jeziku. Svoja orodja so predstavili tudi predstavniki partnerskih držav,” je poročal Kropivnik.

Po njegovih besedah je končni zkupiček sodelovanja CUDV v COESI projektu šest orodij, ki bodo pomagala tako organizacijam, odločevalcem, strokovnemu osebju kot tudi uporabnikom pri procesu spreminjanja. COESI orodja pripomorejo in olajšajo tako procese vključevanja uporabnikov na trge dela kot procese deinstitucionalizacije.

Po končani konfreneci se je našel čas še za bolj sproščeno druženje uporabnikov CUDV Črna na Koroškem.

“V CUDV Črna na Koroškem se težavnosti omenjenih procesov zavedamo, prav orodja COESI projekta pa so tisti pripomočki, ki nam bodo pripomogli k uporabnikom bolj prijaznem procesu spreminjanja organizacij. V CUDV Črna na Koroškem bomo ta orodja z veseljem uporabili,” je zaključil Kropivnik.

Vir: facebook CUDV Črna na Koroškem

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.