Search
Close this search box.

Črnjanski šolarji dan preživeli v družbi policistov in “medvedke Pike” (FOTO)

Policisti Policijske postaje Ravne na Koroškem so bili tokrat na sprehodu z učenci OŠ Črna na Koroškem. Pridružila pa se jim je tudi županja mag. Romana Lesjak.

Naši otroci se vsak dan vključujejo v promet. Srečujejo se s prednostmi in hkrati tudi z nevarnostmi sodobnega prometa. Tja do desetega leta še ne znajo in ne zmorejo samostojno sodelovati v prometu. Pogosto pozabljamo na to, da otrokom majhnost ne omogoča, da bi imeli tak pregled nad dogajanjem v prometu kot odrasli. Prav zaradi tega se policisti PP Ravne na Koroškem vsako leto skrbno pripravimo in otroke osnovnih šol na območju Policijske postaje poučimo o prometni signalizaciji in varni udeležbi v prometu,” so ob tem zapisali na Facebook strani PU Celje.

Da pa bi ta dan – dan poučnega sprehoda za otroke Osnovne šole Črna na Koroškem potekal lepše in njim zanimivejše, se nam je pri spoznavanju prometnih predpisov pridružila maskota policije »medvedka Pika«, ki je z nazornim prikazovanjem pravilne udeležbe v prometu, otroke animirala in jih vzpodbujala pri varni hoji,” so dodali.

“Po koncu poučnega sprehoda so bili otroci navdušeni in veseli našega sodelovanja z njimi. Kot vedno se je naše druženje zaključilo pred šolo seveda pa brez fotografiranja otrok s Piko, ni šlo, saj kdo se pa ne bi rad fotografiral s tako lepo medvedko,” so zapis sklenili na PU Celje.

FOTOGALERIJA

Dogodki

Policisti Policijske postaje Ravne na Koroškem so bili tokrat na sprehodu z učenci OŠ Črna na Koroškem. Pridružila pa se jim je tudi županja mag. Romana Lesjak.