Črnjanska županja se je odzvala na pomoč fantu, ki so mu ukradli kolo. Podarila mu ga bo občina

Pred dobro uro je po Facebooku zaokrožila prošnja za pomoč mlademu fantu, ki so mu v Črni na Koroškem ukradli kolo, ki ga nujno potrebuje za prevoz do avtobusne postaje, od koder se v šolo vozi z avtobusom. Uporabnica Facebooka, Katja Gole, se je z zapisom nagovorila javnost, da bi za fanta našli drugo kolo. Rešitev zanj pa se je, kot kaže, že našla.

Kot je zapisala uporabnica Facebooka, so 18-letnemu fantu iz Črne pred kratkim izpred avtobusne postaje v Črni na Koroškem ukradi kolo. “In to se je zgodilo spet Njemu, ki mu je v rani mladosti bolezen iztrgala dragega očeta, in ki mu je smrt vzela se ljubljenega brata. Zdaj ima samo še brezposelno mamo, ki mu ne more prav dosti finančno pomagati pri nakupu drugega kolesa. Fant je priden učenec, v jeseni vstopa v zadnji, 5. letnik srednje šole,” je dodala.

Ker svojega kolesa skoraj zagotovo ne bo več videl, in ker mu je kolo edino prevozno sredstvo do avtobusne postaje, ki je od doma oddaljena 5 km, sprašujem, če se najde kdo, ki je letos svoje kolo zamenjal za e-bike, in bi ga bil pripravljen odstopiti temu fantu?,” je sklenila zapis domačinka, ki je z objavo želela pomagati fantu.

Odziv uporabnikov Facebooka je bil ogromen, v eni uri je bila objava množično deljena, med prvimi, ki pa so ponudili pomoč, pa je bila tudi županja Črne mag. Romana Lesjak, ki se je pod objavo odzvala z besedami: “Naj pride na občino, mu bomo podarili kolo.” Pod objavo pa so se oglasili še nekateri uporabniki Facebooka, ki bi fantu prav tako pomagali. Tako so Korošci spet dokazali, da ko je treba, znajo stopiti skupaj in pomagati.

1 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
Miroslav
Miroslav
2 let nazaj

Bravo!