Search
Close this search box.

Črna nedelja na Ravnah privabila množico obiskovalcev

Danes, 26. marca 2023, je na Ravnah na Koroškem potekal tradicionalni sejem Črna nedelja.

Na Ravnah na Koroškem je danes, 26. marca 2023, od 8. ure naprej potekal tradicionalni sejem Črna nedelja, ki ga vsako leto prirejajo dve nedelji pred veliko nočjo. En izmed največjih sejmov na Koroškem ima precej dolgo zgodovino, saj sejem Črna nedelja prirejajo že več kot stoletje.  

Na prizorišču sejma, ki se vije vso pot od odcepa z glavne ceste proti parku na Ravnah, so se že od jutranjih ur mudili obiskovalci, ki so prišli na sejem pogledati, kaj letos na svojih stojnicah ponujajo prodajalci. Tako kot vsako leto so bili tudi danes na sejmu prisotni ponudniki iz cele Slovenije, ki so obiskovalce nagovarjali s svojih stojnic in vabili k nakupu ali samo k ogledu izdelkov.

Ponudba je bila res raznolika, od rokodelcev s pletenimi košarami, metlami in deskami, do kmetov s ponudbo domačih dobrot, od salam, velikonočne šunke in ocvirkov, do kruha, potice, piškotov in ostalih pekovskih izdelkov, domačega sira, skute, jogurtov, suhega sadja, sadik zelenjave in solate, sadnega drevja, do oblačil, nožev, posode, odličnih Pergerjevih žele bombonov in seveda sladkorne pene ter vsega ostalega, kar se za sejem spodobi.

Prav tako je v okviru sejma potekala letošnja prva Koroška kuhína – Kuhína za vse okuse, v kateri so se predstavili gostinci s svojo ponudbo jedače in pijače, s katero so se lahko  obiskovalcem okrepčali od 10. ure naprej. Na sejmu so svoje dobrote ponujali Gostišče Marin, Gostilna Lečnik, Koroški čili klub, Pizza LAB, Žar postaja in Time Brewery. A ni bili poskrbljeno le za želodčke, saj je dobra glasba odzvanjala po sejmišču preko celega dneva.

Kljub temu, da so bile napovedane nevihte, je bilo vreme današnji Črni nedelji precej naklonjeno, saj je skozi oblake kmalu posijalo tudi sonce. Tako je bilo dogajanje na sejmu ves dan pestro, obiskovalcev, ki so se ”gužvali” med stojnicami se je trlo, vzdušje pa je bilo veselo, kot se za sejem spodobi.

Pa vi, kaj vse ste kupili?

FOTOGALERIJA

Dogodki

Danes, 26. marca 2023, je na Ravnah na Koroškem potekal tradicionalni sejem Črna nedelja.