Search
Close this search box.

ČRNA NA KOROŠKEM “SREBRNA”

ČRNA NA KOROŠKEM ­­­­­­­­JE PREJELA SREBRNO PRIZNANJE

Entente Florale je prestižno evropsko hortikulturno tekmovanje, katerega osnovni namen je povečevati kvaliteto življenja prebivalcev v povezavi z urejenostjo okolja. S svojo dejavnostjo vpliva na dvig bivanjske kulture in estetsko ter naravi prijazno ureditev življenjskega okolja.

Vsako leto projektni svet Entente Florale Slovenija prijavi na izbor po enega kandidata v kategorijah mesto in kraj. Posamezen kraj lahko na mednarodnem tekmovanju sodelujejo največ trikrat, vendar po vsakokratnem 5-letnem premoru, ne glede na dodeljeno medaljo. Pogoj za sodelovanje na mednarodnem tekmovanju je, da morajo biti kandidati dobitniki priznanja na nacionalnem tekmovanju “Moja dežela lepa in gostoljubna”, ki ga vsako leto organizira Turistična zveza Slovenije. Posebna komisija nato odloči, katerega od nagrajencev bo predlagala za evropsko tekmovanje.

Iz Slovenije sta tokrat na mednarodnem izboru sodelovala Črna na Koroškem in Zreče. Zaključna prireditev z razglasitvijo rezultatov je potekala danes v Tullamoru na Irskem, kjer je Črna na Koroškem prejela, srebrno medaljo, za najlepši kraj v kategoriji: vas (village) do 5.000 prebivalcev, Zreče pa zlato priznanje, v kategoriji mest nad 5000 prebivalcev.

Sicer pa se Črna na Koroškem med drugim ponaša še z najlepše urejenim vaškim jedrom iz leta 2011, drugim mestom za najlepši izletniški kraj (2012) in z nazivom najlepše manjše mesto (2013).

 

Dogodki