Search
Close this search box.

Članice javorniške Šole zdravja z osnovnošolci obeležile dan športa in evropski dan jezikov

Na prvi državni praznik dneva slovenskega športa, ki smo ga obeležili včeraj je informacijska točka Europe Direct Koroška v sodelovanju s Šolo zdravja Javornik in Osnovno šolo Koroški jeklarji organizirala interaktiven dogodek, posvečen promociji športa in pomena znanja jezikov. V soboto, 26. septembra je evropski dan jezikov, s katerim obeležujemo jezikovno pestrost Evrope.

Članice Šole zdravja Javornik in devetošolci javorniške osnovne šole so se že pred pol osmo zjutraj zbrali na igrišču na Javorniku, kjer je potekala živahna športno-jezikovna akcija, ki jo je Europe Direct Koroška tudi v živo prenašala na svojem Facebook profilu. Skupno so telovadili na svežem zraku, seveda ob varni razdalji, snemali intervjuje in izjave, predstavili so različne oblike rekreacije ter pomen učenja tujih jezikov, pripravili so intenziven hitri tečaj angleščine za članice Šole zdravja s strani osnovnošolcev, za zaključek pa so se poslovili v uradnih jezikih Evropske unije.

“Dogodek, ki je s prepletom generacij tako udeležencem kot spremljevalcem dogajanja nazorno prikazal prednosti športnega udejstvovanja vse življenje in pozitivne učinke izpopolnjevanja znanja jezikov ali učenja novih, je vključen v vseslovensko akcijo Tednov vseživljenjskega učenja,” so dodali organizatorji.

Preberite še: Slovenija danes prvič praznuje dan športa

VIR: Europe Direct Koroška