Search
Close this search box.

Člani društva Dnevna soba studio v novo leto vstopili z veliko zagona in optimizma, izdali že tudi nov album in videospot

Dnevna Soba Studio je sedemčlansko kulturno - glasbeno društvo, ki temelji na lastnem ustvarjanju hip hop glasbe. S sedežem v Slovenj Gradcu uradno deluje malo več kot leto dni. Skupno ustvarjanje in sodelovanje pa se je začelo že v letu 2013. Ker pa so si v teh letih nabrali kar nekaj izkušenj, so v leto 2021 vstopili z veliko zagona in optimizma, kar se kaže v sami ustvarjalnosti.

Člani društva Dnevna soba studio, ki delujejo na področju kulture, so od ustanovitve naprej skupno organizirali dogodke pod imenom Boom living room, v lanskem letu pa se je ta dogodek odvijal že devetič. “Tu ne gre pozabit še na ostale organizacije in društva, ki so pri tem tudi sodelovali: MAD – Špajz, Nekdanji Center caffe bar in KMKC Kompleks. Ker društvo temelji na ustvarjanju lastne glasbe, ne smemo pozabiti tudi na izdelke, ki so se v teh leti ustvarili in realizirali. Skupno je bilo izdanih sedem zgoščenk in 20 videospotov,” so pojasnili v društvu.

Člani Društva so: Marko Marin – NiGhT(M)Ivan Razbornik – IVČKevin Gros – ZEROGregor Rutnik Miškovič – GREXGorazd Čekon – ČIKOMatjaž Skrivarnik Rus – RUSIMitja Miklav – Mausy David Razbornik – DEYF in Tadej Tamše – Addict pa sta tista, ki na članstvo še čakata.

V novo leto pa so tudi letos vstopili delovno in z velikimi načrti. Že v samem začetku leta (1. 1. 2021) so postregli z novim albumom pod imenom Magična skrinjica, za katerim stoji Matjaž Skrivarnik Rus – RUSI. RUSI, ki je prav tako najnovejši in tudi najmlajši član društva. Magična skrinjica pa je nekakšen kolaž njegovih začetkov v glasbi – prvih komadov. Projekt je nastajal dobri dve leti. Na plošči sodelujejo Scout, Reta, Iggy, Deyf, deveti komad je cypher s celotno dnevno sobo. Mix in mastering za vse komade je naredil Night(M) oziroma Marko Marin, dizajn pa Maj Lampreht. Magično skrinjico lahko slišite na vseh digitalnih platformah ali pa naročite zgoščenko na rusiofficiale@gmail.com.

V januarju, 24. 1. 2021, pa je izšel videospot z naslovom Prvi demo, za katerim stoji David Razbornik – DEYF. DEYF, eden izmed dveh artistov, ki pridno ustvarja s pomočjo društva DSS in je na pravi poti, da tudi postane član ter del ekipi Dnevne soba studia. S svojo zagnanostjo, mladostjo, pripadnostjo, talentom ter spoštovanje dokazuje prav to, na kar so v društvu pozorni in kar je tudi ključ, da vse skupaj prinese to priključitev, ki si jo tudi on sam zelo želi.

Kar se pa tiče samega komada in videospota pa pravi takole: “ Prvi demo je izdelek, pri katerem sva z slickom v enem sessionu (druženju) odrepala dve naključni kitici na naključen beat, posnela sva prvi demo … Nad izdelkom sva bila tako navdušena, da sva se na koncu odločila, da jo tudi izdava. Snemanje spota se je zgodilo spontano. V začetku je bila za videospot drugačna ideja, vendar nam zaradi nastale situacije, povezane s korono, snemanje ni bilo omogočeno. Ideja za nov videospot je prišla spontano. Za snemanje ter montažo stoji Mitja Miklav – Mausy. S slickom a.k.a Tomaž Dornik sva imela izdelek v celoti pripravljen, edino kar je manjkalo, je bilo ime … Na koncu sva se odločila za naslov, ki sva ga uporabila pri prvi verziji vokalnega posnetka, lahko bi rekli, da ima interni pomen.”

Za več informacij lahko obiščete tudi spletno stran Dnevna soba studio, ki jo najdete TUKAJ.

V začetku februarja, 2. 2. 2021, je izšla še pesem z naslovom Zaka in kk, ki je nastala izpod prstov Marka Marina NiGhT(M). To je že peti singl njegovega zadnjega projekta oziroma CD-ja z naslovom Cajt prinese svoje, ki je izšel 19. 9. 2020, naročite ga lahko na nightm@dnevnasobastudio.si.

Video animacija je odlično delo Nika Balažica – Animationniko, sama ideja pa je padla po skupnem pogovoru in idej obeh. Marko je prav tako ustanovitelj in predsednik društva. Sam izdelek pa je pogled in izraz odraslega človeka, ki se poda in odloči za veliko odgovornost, kot je družina. Veliko stvari se spremeni, zraven pa tudi pogled in samo razmišljanje ter pristop do samega življenja. Prav to pa celotno zavzame izdelek na katerem je 17 avtorskih pesmi. CD lahko poslušate na vseh digitalnih platformah ali pa jo naročite na night-m@dnevnasobastudio.si.

Pri tem naj še omenimo, da na sedežu društva v prostorih “Stare komunale” dokončujejo tudi nov glasbeni studio, ki bo namenjen tudi vsem, ki bi se radi ukvarjali in delali glasbo. “Predvsem apeliramo na mladino. S tem bi jim radi nudili prostor, kjer bi lahko ustvarjali in preko našega dosedanjega znanja ter izkušenj iz tega naredili nekaj več,” so ob tem dodali v društvu. Sam prostor oziroma studio pa bomo natančno predstavili tudi na spletnem portalu Koroških Novic.

Več o društvu pa najdete tudi na njihovi Facebook strani Dnevna soba studio s klikom TUKAJ ali na spletu TUKAJ.

Besedilo: Dnevna soba studio

Dogodki

Dnevna Soba Studio je sedemčlansko kulturno - glasbeno društvo, ki temelji na lastnem ustvarjanju hip hop glasbe. S sedežem v Slovenj Gradcu uradno deluje malo več kot leto dni. Skupno ustvarjanje in sodelovanje pa se je začelo že v letu 2013. Ker pa so si v teh letih nabrali kar nekaj izkušenj, so v leto 2021 vstopili z veliko zagona in optimizma, kar se kaže v sami ustvarjalnosti.