Search
Close this search box.

Člana AK Slovenj Gradec, Zoja Sedeljšak in Denis Trost, postala državna prvaka v težavnosti in hitrosti

V soboto in nedeljo, 1. in 2. decembra, se je v novem Plezalnem centru v Celju zaključilo državno prvenstvo v športnem plezanju za leto 2018. Organizatorji iz Športnoplezalnega odseka Celje so izpeljali tekmo v težavnostnem in hitrostnem plezanju. Državna prvaka v težavnosti sta Mia Krampl (AO Kranj) in Luka Potočar (ŠPO Radovljica), v hitrosti pa Lučka Rakovec (ŠD Proteus) in Jernej Kruder (ŠPO Celje). Denis Trost (AK Slovenj Gradec) je postal državni prvak v težavnosti pri cicibanih, Zoja Sedeljšak je postala državna prvakinja v hitrostnem plezanju pri cicibankah (AK Slovenj Gradec).

Člani in članice so se v letošnji sezoni pomerili na petih tekmah v težavnosti, štiri najboljše uvrstitve pa so se štele za skupno razvrstitev. Naslov državne prvakinje je pri članicah s tremi zmagami in enim petim mestom osvojila Mia Krampl (AO Kranj), druga je bila Mina Markovič (ŠPK Plus) ter tretja Vita Lukan (ŠPO Radovljica). Dodajmo še, da je naša najboljša športna plezalka Janja Garnbret nastopila le na prvi letošnji tekmi. V moški konkurenci je največ točk v sezoni zbral eden najbolj perspektivnih slovenskih plezalcev Luka Potočar (ŠPO Radovljica), drugo mesto v državi je zasedel Milan Preskar (PK Kamnik), tretje pa Klemen Novak (AO Kranj).

V letošnji sezoni so na tekmah državnih prvenstev AK Slovenj Gradec, pod vodstvom trenerja Petra Jeromla, tekmovali Maj Prikeržnik, Naja Paradiž, Eva Perše, Zoja Sedeljšak in Denis Trost.

“Maj Prikeržnik se je bolj specializiral za balvane, kjer je dosegel skupno 11. mesto in najboljšo uvrstitev 9. mesto med kadeti. Eva Perše je tekmovala tako v balvanih, hitrosti kot v težavnosti. V težavnosti je njena najboljša uvrstitev 12. mesto v balvanih in 13. mesto v težavnosti pri mlajših deklicah. Naja Paradiž je tekmovala samo na eni tekmi in tam dosegla 21. mesto med starejšimi deklicami.

Zoja Sedeljšak je postala državna prvakinja v hitrostnem plezanju pri cicibankah, v težavnosti je bila najboljša 3., skupno pa je v težavnosti zasedla 5. mesto, v balvanih najboljše 5. mesto in skupno 7. mesto.

Denis Trost je postal državni prvak v težavnosti pri cicibanih, zmagal je skupni seštevek v težavnosti, zmagal je tri tekme, bil dvakrat drugi in enkrat tretji. V hitrosti je dosegel 2. mesto pri cicibanih in v balvanih bil skupno tretji, na zadnji tekmi v balvanih pa je tudi zmagal. Skupno je tako z letošnjih tekem državnega prvenstva prinesel 10 kolajn in dva pokala. Bravo in kapa dol!

Sedaj sledijo zaslužene počitnice, po praznikih pa se začnemo pripravljati na novo sezono, ki jo začnemo s tekmami v Vzhodni ligi. Čestitke vsem tekmovalcem za odlične rezultate in hvala klubu ter vsem staršem za podporo in sodelovanje«, so zapisali na spletni strani AK Slovenj Gradec.

Čestitke vsem tudi z naše strani.

Korošca, Zan Sudar in Petra Glušič, postala državna prvaka v balvanih

Vir: Planinska zveza Slovenija – Komisija za športno plezanje, AK Slovenj Gradec

Dogodki