Civilna iniciativa sprožila peticijo proti testiranju otrok

Na napoved ministra za zdravje Janeza Poklukarja glede testiranja otrok so se v civilni iniciativi “Otrok ne damo” odzvali s peticijo proti samotestiranju otrok v šolah.
testiranje

Kot je znano je minister Poklukar včeraj ob robu obiska v Mariboru dejal, da so storili vse v smeri, da bodo šole 12. aprila spet odprte. Do takrat želijo vzpostaviti sistem samotestiranja s hitrimi testi na okužbo z novim koronavirusom, s čimer bi začeli najprej dijaki in nato še učenci zadnje triade osnovnih šol.

Preberite še: Poklukar: Samotestiranje najprej za dijake, nato še za zadnjo triado osnovnošolcev

“Pod pretvezo “lažjega” ponovnega odpiranja šol je Ministrstvo za zdravje pričelo s pripravami za testiranje otrok,” so zapisali pri iniciativi Otrok ne dodamo ter dodali: “Naši otroci so naša prihodnost, zato ne smemo dovoliti, da se posega v njihovo svobodo, integriteto, zdravje in psihološko stanje.”

Kot so še mnenja: “Šola dokazano ni in ne more biti generator okužb, zato je testiranje otrok prekomeren in neustaven ukrep, ki posega v najgloblje pravice otrok, ki jim mora biti zagotovljena nedotakljivost človeške, telesne in duševne celovitosti.”

Več o peticiji lahko preberete TUKAJ.

VIR: Otrok ne damo

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.