Search
Close this search box.

Čistilnik zraka – 5 razlogov, zakaj ga potrebujete tudi vi!

Ali ste vedeli, da je kakovost zraka v zaprtih prostorih lahko tudi do 5-krat slabša od zunanjega zraka? Na srečo za to obstaja rešitev – to so čistilniki zraka, s katerimi si lahko zagotovite svež in čist zrak v vašem domu.

Z vse večjo onesnaženostjo zunanjega zraka se slabša tudi kakovost zraka v zaprtih prostorih. Če pa k temu dodamo še vlago, cvetni prah in ostale vonjave, ki nastajajo kot stranski produkt kuhanja in na splošno bivanja v zaprtih prostorih, je popolnoma jasno, da tudi vi potrebujete čistilnik zraka. Preverite, zakaj.

Kako delujejo čistilniki zraka?

Čistilniki zraka so posebne naprave, katerih glavna naloga je čiščenje zraka v zaprtih prostorih. Običajno so sestavljeni iz enega ali več filtrov in ventilatorja.

Ventilator sesa zrak iz prostora in ko le ta vstopi v napravo, filter zajame vse drobne delce oziroma onesnaževala. Očiščen zrak potem izstopi iz filtra nazaj v prostor.

Učinkovitost čistilnikov zraka je odvisna predvsem od njihove zmogljivosti in vrste filtrov, ki pa jih je potrebno tudi redno menjati.

Upoštevati je potrebno, da je vsak čistilnik zraka zasnovan za čiščenje zraka v prostoru le do določene velikosti. Napravo lahko po potrebi tudi prenašate iz enega prostora v drugega, sicer pa je njihova uporaba izjemno enostavna.

Zakaj tudi vi potrebujete čistilnik zraka?

Mnogi so prepričani, da je za večjo kakovost zraka dovolj zgolj redno zračenje bivalnih prostorov. Ko pa enkrat preizkusijo delovanje čistilnikov zraka, postane popolnoma jasno, da so te naprave vredne svojega denarja.

Ali vas zanima, zakaj tudi vi potrebujete čistilnik zraka v vašem domu? Preverite 5 konkretnih razlogov.

1.     Čistilniki zraka izboljšajo kakovost zraka

Čistilniki zraka učinkovito filtrirajo onesnažen zrak v prostoru. Gre za izjemno zmogljive naprave, ki lahko odstranijo tudi najmanjše delce in na ta način bistveno zmanjšajo količino, škodljivih snovi, plinov, bakterij in virusov v prostoru.

Redna uporaba čistilnikov zraka se hitro pozna na boljši kakovosti zraka v prostoru. Filtriran zrak je čist in svež, zato je bivanje v takšnem bivalnem okolju veliko prijetnejše.

2.     Čistilniki zraka odstranjujejo neprijetne vonjave

Pomembna naloga čistilnikov zraka je tudi odstranjevanje neprijetnih vonjav, ki se lahko pojavijo kot posledica kuhanja, problematičnih odtokov ali v zatohlih kleteh. Bivanje v takšnem okolju zagotovo ni zdravo in se začne hitro odražati v slabem počutju, pogostih omoticah in drugih zdravstvenih težavah.

S tem, ko čistilniki zraka iz prostora odstranijo vse problematične delce, se v filtru ujamejo tudi vse neprijetne vonjave. Rezultat tega je svež zrak, ki je brez neprijetnega vonja.

3.     Čistilniki zraka so idealna rešitev za alergike in astmatike

Tudi, če ste zelo dosledni pri odstranjevanju prahu, je ta nadloga izjemno neprijetna za vse alergike in astmatike. V spomladanskih mesecih, ko se narava prebuja, pa dodatno težavo predstavlja tudi cvetni prah.

Vseh omenjenih nadlog se boste zelo težko znebili le z rednim prezračevanjem, saj s tem dodatno vnašate prašne delce iz zunanjega okolja. Zato so se v takšnih situacijah čistilniki zraka izkazali za izjemno učinkovite naprave, ki so do sedaj olajšale življenje mnogim ljudem.

Če ste med tistimi nesrečniki, ki se spopadate z alergijami na prah, je čistilnik zraka zagotovo prava izbira.

4.     Čistilniki zraka preprečujejo nastanek plesni

Izjemna zrakotesnost sodobnih stavb ima tako pozitivne kot tudi negativne posledice. Med slednjimi je zelo pogosta plesen, ki ima v slabo prezračevanih domovih idealne pogoje za širjenje. Spore plesni se najpogosteje nabirajo na notranjih stenah in povzročajo dražeče oči, zamašen nos, kihanje in druge težave.

Ker pa so sodobni Kärcher čistilniki zraka opremljeni z visoko učinkovitimi zračnimi filtri HEPA, lahko med drugim učinkovito filtrirajo tudi nekatere spore plesni. Čistilniki zraka so tako eden najboljših načinov za preprečevanje širjenja plesni. 

5.     Čistilniki zraka pripomorejo k boljšemu splošnemu počutju in zdravju

Na splošno velja, da slaba kakovost zraka v prostoru povzroča slabo splošno počutje, omotico, slabost, pomanjkanje koncentracije, slab spanec in mnoge druge težave. Če k temu dodamo še vse mikroorganizme, bakterije in viruse, je več kot očitno, da lahko skupek vsega vodi v resne zdravstvene težave.

Večini omenjenih težav se lahko izognete, če v svoje bivalne prostore postavite čistilnik zraka, ki bo iz zraka odstranil vse vam nevarne delce. Prepričani smo, da boste rezultate njegovega delovanja opazili že v nekaj dneh.

Ali še vedno dvomite v čistilnike zraka? Potem je skrajni čas, da jih tudi sami preizkusite – prepričani smo, da bo življenje z njimi postalo bistveno bolj prijetnejše.

Dogodki

Ali ste vedeli, da je kakovost zraka v zaprtih prostorih lahko tudi do 5-krat slabša od zunanjega zraka? Na srečo za to obstaja rešitev – to so čistilniki zraka, s katerimi si lahko zagotovite svež in čist zrak v vašem domu.