Search
Close this search box.

Čistilna akcija pa je potekala tudi v Občini Dravograd

Narava ni le prostor za obisk. Je naš dom in pomembno je, da zanj skrbimo odgovorno in dosledno.

Skrb za čisto naravo je vedno večja vrednota. Akcije se tudi v Občini Dravograd vsako leto udeleži več društev, organizacij, posameznikov, občanov ter krajanov, ki jim ni vseeno, v kakšnem okolju živimo.

Župan Občine Dravograd Anton Preksavec je na svojem facebook profilu zapisal: “Čistimo zato, da bo v prvi vrsti lepo nam in vsem, ki nas obiščejo. Žal so med nami še vedno ljudje, ki kljub številnim možnostim odlaganja smeti v za to namenjene zabojnike, le te raje brezbrižno odvržejo v naravo. Čisto okolje je temelj zdravega življenja in prihodnosti našega planeta. Zato si naj vsak izmed nas prizadeva za varovanje in ohranjanje čistega okolja za prihodnje generacije. Velik hvala vsem, ki ste se akcije udeležili!”

Lep zapis in bolj se z njim ne bi mogli strinjati. Seveda pa je k uspešni čistilni akciji pripomoglo še pomladno vreme. Bodimo zgled in odpadke, odvržene v naravi samoiniciativno poberimo. Naj velja rek »bodi sprememba, ki jo želiš videti v svetu«, da ravnamo in ukrepamo v smeri ohranitve našega zdravja in zdrave ter čiste narave

Vir: FB Tone Preksavec

Dogodki

Narava ni le prostor za obisk. Je naš dom in pomembno je, da zanj skrbimo odgovorno in dosledno.