Search
Close this search box.

Čiščenje naplavin in nanosa mulja pri Mitnici

Iz Občine Muta obveščajo o izvedbi del.

Na območju izpustnega mesta za čolne in pomola na reki Dravi v športno-turističnem parku ob obrežju reke Bistrice in Drave, so se v preteklih dneh začela dela s strani Dravske elektrarne Maribor d.o.o..

Izvajalci čistijo nanos naplavin in blata, ki so se nabrale zaradi povečanega pretoka reke Drave v preteklih mesecih in neurja v mesecu avgustu 2023.

Na tem mestu gre zahvala DEM d.o.o. za angažiranost, da se je sprostilo gasilsko intervencijsko vstopno izstopno mesto za primere reševanja iz vode, ob tem pa se občinska turistična točka še pred pomladnimi meseci vrača v stanje, ki privablja tako domačine kot tudi turiste.

Občane hkrati obveščajo, da je bil s strani Ministrstva za naravne vire in prostor in Direkcije RS za vode, Sektor območja reke Drave, v sredo 14. 2. 2024 predstavljen Program dela javne službe za leto 2024.

Na območju Občine Muta so predvidena sanacijska dela na Mučki Bistrici, Bricnikovem potoku in desnem pritoku Mučke Bistrice na območju Gortine. Na celotni dolžini reke Bistrice se bodo v drugi polovici leta izvajala vzdrževalna dela, kjer se bo vzpostavljala pretočnost, sanirala erozija in obnavljala vodna infrastruktura, saj so v srednjem teku visoke vode poškodovale obstoječo vodno infrastrukturo.

Vir: Občina Muta

Dogodki

Iz Občine Muta obveščajo o izvedbi del.