Čez poletje v Slovenj Gradcu brezplačne tekaške vadbe

Organizatorji Triglav teka znova spodbujajo predstavnike vseh generacij k zdravemu in aktivnemu življenjskemu slogu. Dobro pripravljenim tekačem in tistim, ki želijo tek kot način rekreacije šele spoznati, omogočajo brezplačno udeležbo na tekaških treningih v Ajdovščini, Celju, Kopru, Ljubljani, Mariboru, Murski Soboti, Novem mestu, Slovenj Gradcu in na Brdu pri Kranju. Tekači in drugi, ki si želijo izvedeti (še) več o zdravem življenjskem slogu, pa lahko prisluhnejo tudi digitalnemu posvetu o treh stebrih zdravja: prehrani, gibanju in skrbi za duševno zdravje.
Zavarovalnica Triglav v okviru projekta Triglav tek omogoča brezplačne tekaške treninge v 9. slovenskih krajih

Pod okriljem projekta Triglav tek tudi letos potekajo brezplačni tekaški treningi v devetih slovenskih krajih. Vadbe, ki jih vodijo izkušeni trenerji, lahko obiščejo ljubitelji rekreacije vseh starosti in stopenj pripravljenosti. Primerne so namreč za dobro pripravljene tekače in tudi tiste, ki se bodo s tekom srečali prvič.

Vadbam se lahko pridružijo ob naslednjih terminih:

  • v Ajdovščini, vsak torek ob 19. uri. Vadbe vodi Lucija Krkoč. Zbirno mesto je Športni park Pale.
  • na Brdu pri Kranju, vsak četrtek ob 18. uri. Vadbe vodi Klemen Dolenc. Zbirno mesto je pred hotelom Elegans.
  • v Celju, vsak torek ob 18. uri. Vadbe vodi Aljaž Igor Topole. Zbirno mesto je Stadion pri 1. gimnaziji Celje.
  • v Kopru, vsak ponedeljek ob 19. uri. Vadbe vodi Niki Antolović. Zbirno mesto je v parku Bonifika (pri igralih).
  • v Ljubljani, vsak četrtek ob 19. uri. Vadbe vodi Blaž Kavčič. Zbirno mesto tekačev je na parkirišču pred Živalskim vrtom Ljubljana.
  • v Mariboru, vsako sredo ob 18:30. Vadbe vodi Borut Podgornik. Zbirno mesto je pred Srednjo lesarsko in gozdarsko šolo Maribor, v mestni četrti Studenci.
  • v Murski Soboti, vsako sredo ob 19. uri. Vadbe vodi Boris Kaučič. Zbirno mesto tekačev je pri Osnovni šoli 1 (na stadionu).
  • v Novem mestu, vsak ponedeljek ob 18. uri. Vadbe vodi Aleš Lindič. Zbirno mesto je na Stadionu Portovald.
  • v Slovenj Gradcu, vsak torek ob 19.15. Vadbe vodi Uroš Verhovnik. Zbirno mesto je Športni center Vinka Cajnka.

Brezplačni tekaški treningi bodo potekali vse do 11. septembra. Ljubitelji rekreacije se lahko nanje prijavijo na spletni strani tukaj.

Digitalni posvet o zdravem življenjskem slogu.

Navdušeni tekači in tisti, ki si želijo izvedeti (še) več o zdravem življenjskem slogu, se lahko 10. junija udeležijo tudi digitalnega posveta Stebri zdravja. Na dogodku bodo klinična dietetičarka Sabina Hamberger, univ. dipl. psihologinja Klavdija Zver Zahwi in mag. športnega treniranja specialne populacije Primož Kirn skozi moderiran pogovor govorili o treh ključnih stebrih zdravja in dobrega počutja: prehrani, gibanju ter skrbi za duševno zdravje.

Dogodek bo potekal po spletu. Ljubitelji rekreacije, ki bi želeli pridobiti povezavo do dogodka, lahko svojo prijavo nanj oddajo na spletni strani tukaj.

Pripravljeni na 9. Triglav tek.

Z vadbami, ki potekajo pod vodstvom izkušenih trenerjev, in upoštevanjem nasvetov za krepitev zdravega življenjskega sloga, se bodo rekreativni tekači lahko bolje pripravili na 9. Triglav tek. Nanj se organizatorji tudi letos pripravljajo z optimizmom, zavzetostjo in veliko željo, da 11. septembra vsem generacijam tekačev znova odprejo vrata v protokolarni park Brdo pri Kranju. Zato so na spletni strani Triglavtek.si že odprli prijave na pet tekaških preizkušenj: polmaraton, tek na 10 km, štafetni tek trojk na 3,4 km, družinski tek na 3,4 km in otroški tek Kuža Pazi na 350 oziroma 700 m.

Ljubitelji teka lahko na spletni strani preverijo zahtevnosti vsakega od tekov, izberejo svojo traso in prijavo na 9. Triglav tek oddajo vse do 3. septembra 2021.

Besedilo: Triglav

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.