Search
Close this search box.

Četrtošolci iz podružnične osnovne šole Kotlje obiskali Občino Ravne na Koroškem

Župan Občine Ravne na Koroškem dr. Tomaž Rožen je imel danes prav poseben obisk.

Župana dr. Tomaža Rožena in zaposlene na Občini Ravne na Koroškem so obiskali v Mestni hiši učenke in učenci 4. razreda podružnične osnovne šole Kotlje z razredničarko Suzano Makič.

S svojim obiskom so se v Mestni hiši sprehodili in seznanili z nekaterimi občinskimi prostori. Zelo so se razveselili sprejema pri županu dr. Tomažu Roženu, ki je vsakemu od njih podaril knjigo.

Vodja županovega urada Janja Blatnik in Danica Hudrap sta jih popeljali skozi občinske prostore. Povedali sta jim tudi, kaj pomeni naslov občine Gačnikova pot. Imenuje se po Janku Gačniku, ravenskemu kulturnemu delavcu, koroškemu učitelju, slovenskemu pedagogu, Maistrovem borcu, velikemu domoljubu ter skrbniku za pravice Slovencev.

Župan je mladim predstavil svoje delo ter tudi delo sodelavcev občinske uprave. Z veliko zanimivih vprašanj so popestrili delovni dan župana in občinske uprave, še posebej v sejni sobi občine, kjer so se preizkusili v vlogi svetnikov. Predali so mu seznam pobud in predlogov, kaj bi bilo dobro izboljšati v kraju, da bi se v njem počutili še bolj sprejete. Največje zanimanje pa je poželo glasovanje o predlogih, ki so jih podali.

Vir: ravne.si

Dogodki

Župan Občine Ravne na Koroškem dr. Tomaž Rožen je imel danes prav poseben obisk.