Search
Close this search box.

Četrti dan poti Draga Mesića okoli Slovenije

30.7.2020 se je Drago Mesić iz Domžal s svojo ekipo in s svojim starodobnim vojaškim vozilom DODGE WC 52, izdelanim leta 1942, odpravil na pot okoli Slovenije, ki jo bo, kot sam pravi prevozil v nasprotni smeri urinega kazalca. Pot za za vpis v Guinnessovo knjigo rekordov, kot prvo vojaško starodobno vozilo iz 2. svetovne vojne, ki je obkrožilo državo, bodo spremljali tudi Korošci.

Pot bo trajala sedem dni in danes 2.8.2020 mineva četrti dan, kot so sporočili na Facebook strani SOS 2020 so pot začeli ob 9.uri v kampu Vinica. Z vožnjo nadaljujejo v smeri Metlike, prelaz Vahta, Novo mesto, Šentjernej, Kostanjevica na Krki, Brežice, Bizeljsko, Podčetrtek-avtokamp.

FOTO: Sonja Ferš – Korošci kuhajo zajtrk

Do konca poti jih čakajo še trije dnevi. Projekt S.O.S. – Starodobniki okoli Slovenije bodo zaključili 5.8.2020.

6. dan, torek, 4. avgusta 2020 in 7. dan, sreda 5. avgusta pa bodo potovali skozi Koroško in sicer 6. dan – Štart ob 9.uri v Ljutomeru. Avtokamp. Smer vožnje Radenci, Gornja Radgona, Šentilj, Maribor, Radlje ob Dravi, Dravograd, Ravne na Koroškem, Prevalje.
7. dan, sreda, 5. avgust 2020 – Štart v ob 9.uri na Prevaljah. Vožnja v smeri Mežica, Črna na Koroškem, Solčava, Luče, prelaz Volovljek, Mekinje pri Kamniku in cilj Ecoresort Kamnik.

Njegovo sedem dnevno potovanje ima tudi dobrodelno noto, hkrati pa želi poskrbeti tudi za promocijo tehnične dediščine Slovenije in slovenskega turizma.

Dogodki