Certifikat Mladim prijazna občina prejeli še dve koroški občini. Predsednik Pahor izpostavil prizadevanja občin, da bi obdržale mlade doma

Predsednik republike Borut Pahor je ob podelitvi certifikatov in 10-letnici programa Mladim prijazna občina priredil slovesnost, na kateri je izpostavil trud občin, da bi obdržale mlade ljudi doma. Poudaril je tudi, da so se razvojne politike občin, ki v svojih programih naslavljajo izzive mlade generacije, izkazale kot uspešne razvojne politike.

Predsednik Pahor se je na današnji slovesnosti zahvalil županom tistih občin, ki so bile danes nagrajene za svojo posebno naklonjenost mladi generaciji.

Certifikat Mladim prijazna občina je danes prejelo sedem občin. To so Mestna občina Slovenj Gradec in občine Mežica, Ormož, Kočevje, Medvode, Semič in Sežana.

Za novo štiriletno obdobje pa so certifikat prejele mestne občina Koper, Novo mesto, Ljubljana in Velenje ter občine Sevnica, Radlje ob Dravi, Grosuplje, Radovljica, Jesenice, Gornja Radgona, Krško, Ajdovščina, Ravne na Koroškem, Trzin, Žalec in Šentjur, so sporočili iz urada predsednika republike.

Certifikat Mladim prijazna občina je priznanje lokalnim skupnostim, ki uspešno izvajajo ukrepe, usmerjene v integracijo vedno novih generacij mladih v posamezne dele življenja družbe, predvsem pa v spodbujanje čim hitrejšega osamosvajanja mladih.

Predsednik Pahor je ob tej priložnosti Inštitutu za mladinsko politiko Ajdovščina vročil zahvalo za spodbujanje mladinskih politik in skupnih projektov med mladimi in občino. Ob tem je poudaril, da opravljajo zelo pomembno vlogo.

1 Komentarji
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
Štefan
Štefan
1 leto nazaj

Če je Mežica prijazna mladim , zakaj se potem otroke vozi na igralne naprave v Črno , ker so v Mežici neuporabna in poškodovana !?? Ima pa Mežica 3 mladinske sekcije ( niso ravno kul med sabo ) !

Dogodki

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije